Cake uz koje stan od 23 kvadrata izgleda kao iz magazina

mali stan
Ilustracija; Foto: Shutterstock

Iako vam se možda čini da se s 23 kvadratna metra životnog prostora ne može puno toga uraditi, ovaj stan je dokaz da je i te kako moguće urediti mali a funkcionalan prostor.

Iako vam se možda čini da se s 23 kvadratna metra životnog prostora ne može puno toga uraditi, osim pobrinuti se da u njih ugurate sve ono osnovno, potrebno za život, Estonka Liisi Vali dokaz je da se uz dozu kreativnosti i snalažljivosti i u tako malo kvadrata može postići puno.

Kako je rekla za Zadovoljna.hr, inspiraciju za uređenje svog stančića, koji, između ostalog, krasi visoki plafon, pronalazi u starim evropskim enterijerima.

„Volim da kombinujem staro i novo, različite stilove i materijale i da učinim da sve izgleda lagano i prozračno“, rekla je i zaključila da voli tradicionalan stil s dozom modernog.

Prilikom uređenja inspiriše se na Instagramu, ali tu su i knjige i časopisi o enterijerima, kao i filmovi.

Kada je u pitanju uređivanje malih prostora poput njenog, smatra da je važno koristiti svetle tonove kako bi izgledao veći. Ona sama koristila je, kaže, puno bele boje, a i gotovo sav njen nameštaj je beo.

Belinu je pak razbilla dodavanjem pokoje boje tu i tamo i korišćenjem različitih materijala.

Recimo, zidnim tapetama je stvorila modernu i toplu atmosferu koja je ceo ugođaj podigla na viši nivo.

U spavaćoj sobi postavila je narandžaste tapete koje imitiraju šumu i ptice, dok je u kupatilu postavila predivne cvetne tapete koja stvaraju utisak retro, renesansnog prostora kakav možemo videti na starim umetničkim delima.

Na kraju, dodala je da je u malo kvadrata uvek dobra ideja koristiti višenamenski nameštaj. Tako se recimo njen kauč po potrebi pretvara u krevet za goste.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram