Saundbar sa vizijom

Ban&Olufsen

Nova vizija zvuka.

Stvoren s ambicijom da bude najsnažniji i najimerzivniji saundbar na svetu, Beosound Theatre je novo dostignuće danskog audio brenda Bang & Olufsen: inovativni saundbar luksuznog karaktera i delikatne izrade koji pruža moć čitavog kućnog bioskopa u jednom jedinom proizvodu.

„Beosound Theatre u potpunosti redefiniše bioskopski zvuk u kućnom ambijentu. Pomoću njegove snage, napredne tehnološke platforme i modularnog dizajna, donosimo imerzivnost setapa od nekoliko zvučnika u jednom saundbaru koji se savršeno slaže sa bilo kojim ekranom“, rekao je Kristian Tir, CEO kompanije Bang & Olufsen. Dodao je: „Beosound Theatre oslobađa pun potencijal visokokvalitetnih striming usluga dostupnih potrošačima, i unosi magiju bioskopskog doživljaja u dom. Istovremeno, napravljen je da traje decenijama, zbog svog modularnog dizajna koji vam omogućava da ga apdejtujete, a ne zamenjujete.“

Čitav bioskop u jednom prelepom saundbaru

Foto: Ban&Olufsen

Da bi vam omogućio uzbudljiv i imerzivan bioskopski doživljaj, Beosound Theatre sadrži 12 drajvera, uključujući i dva ručno napravljena vufera od 16,5 cm sa dugim hodom membrane i 800 vati amplifikacije, koji stvaraju nivo zvučnog pritiska do 112 decibela. Jasnoćom govora upravlja ručno izrađen centralni kanal, u kom je visokotonski zvučnik postavljen tačno ispred zvučnika srednjeg dometa. Poravnjanje ovih drajvera omogućava bolju distribuciju zvuka, podižući kvalitet audio doživljaja za svakoga u prostoriji, dok usmerenje optimizuje kvalitet govora.

Bang & Olufsen je slavan po svom unikatnom pristupu izradi i dizajnu. Zasnovan na principima modularnosti, saundbar se s lakoćom transformiše u zidni ili podni Bang & Olufsen TV set, savršeno se stapajući sa sredinom i ne oduzimajući više prostora od postojećeg televizora.

Ovakav način razmišljanja takođe je primenjiv na TV ekrane i masku saundbara, koji se mogu menjati po potrebi. Aluminijumska „krila“ se mogu produžavati, što odgovara velikim TV ekranima (veličine 55, 65 ili 77 inča), čime Beosound Theatre još jednom dokazuje da pruža besprekorno integrisana rešenja dugog veka.

Od saundbara do saund centra

Foto: Ban&Olufsen

Sedam ugrađenih autputa, i prostor za maksimalno šesnaest eksternih zvučnika čine Beosound Theatre jezgrom kućnog bioskopa Dolby Atmos 7.1.4. zvučne konfiguracije. U pomenutom setapu, on funkcioniše kao centralni zvučnik koji spaja Dolby Atmos dekodiranje i kastomizovanu obradu sa autentičnim Bang & Olufsen True Image algoritmom radi maksimalizovanja učinka svih Bang & Olufsen zvučnika.

Dodatno, Beosound Theatre dolazi i sa novim sistemom upravljanja basom koji nije nalik ni na šta drugo što ste ranije čuli. Dok drugi sistemi jednostavno preusmere bas na najmoćniji zvučnik – uglavnom sabvufer – Beosound Theatre koristi sve Bang & Olufsen zvučnike u sistemu i povezuje ih u jednu jedinicu. Time ne samo što koristi pun potencijal čitavog sistema, već i kontroliše rezonancu u prostoriji, garantujući usaglašenost različitih zvučnika tako da rade zajedno, a ne jedan protiv drugog.

Inspirisano gracioznošću jedrenjaka

Foto: Ban&Olufsen

Beosound Theatre nastavlja filozofiju dizajna čuvenih Bang & Olufsen proizvoda (kao što su Beolab 8000, Beolab 18 i Beolab 28) koja je težinu komada činila lakom poput pera.

Odražavajući čistu gracioznost jedrenjaka, Beosound Theatre dizajn koji nalikuje lađi čini da uređaj „lebdi“ u vazduhu, na aluminijumskoj oštrici, u jednoj fluidnoj formi.

Audio sledeće generacije – za sledeće generacije

Foto: Ban&Olufsen

Ne samo što Beosound Theatre veliča nasleđe Bang & Olufsen proizvoda svojim vanvremenskim dizajnom, već dolazi i sa svojom autentičnom softverskom platformom po imenu „Mozart“, koja nastavlja tradiciju obezbeđivanja lake konektivnosti saundbara sa proizvodima koji sežu i u davnu 1986. godinu, stvarajući audio setap za sve generacije.

A pored toga što čini omaž prošlosti, „Mozart“ platforma istovremeno najavljuje i budućnost. Pošto platforma ima izuzetnu procesorsku moć i memoriju, Bang & Olufsen može vremenom uvoditi nove odlike, opcije i mogućnosti konektivnosti kako bi se osiguralo jednako savršeno iskustvo sa sadašnjim audio podešavanjima i onim koje će doneti godine pred nama.

Ovaj i ostali Bang & Olufsen proizvodi, dostupni su svim ljubiteljima premijum elektronske opreme u prodavnici u ulici Cara Lazara 11 u Beogradu, a sa brendom i proizvodima možete da se bliže upoznate na sajtu Bang & Olufsen ili pozivom na broj +381113036424.

***

Bonus video: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram