PVC stolarija – prava stolarija kada kupac želi ono najbolje za svoj dom

Foto: Shutterstock

Podrazumeva se da svako za sebe i svoju porodicu želi samo najbolje, a takvo shvatanje se najčešće prenosi na dom u kome sa porodicom provodimo najviše vremena. Dom je mesto na kome se čovek oseća spokojno, i tu mu je potrebno ono što će nam pružiti toplinu i sigurnost. Toga pak u zimskim danima nema bez kvalitetne stolarije, i to one napravljena od PVC-a.

PVC stolarija je godinama prvi izbor kupaca prilikom renoviranja i gradnje

Prodavci i fire koje se bave izradom i ugradnjom tolarije od PVC-a najbolje bi mogli da posvedoče tome da je PVC stolarija nešto što se najviše traži kada na red dođe renoviranje stanova u staroj gradnji, gde su preovladavali drveni prozori i vrata. To je tako jer se PVC stolarija pokazala kao najbolja prema brojnim parametrima.

Prednosti PVC stolarije

Kada se ugrađuje PVC stolarija, nema mnogo premišljanja oko toga da li će se ona uklopiti. Jer PVC stolarija se odluično uklapa u svaku vrstu prostorija i svaki stil koji je u njima. Sam materijal od kog je napravljena, a to jeste vrsta recikliranog materijala, omogućava joj da postiže odličnu izolaciju. Možda je to najveći razlog što je tako tražena – izolacija je i te kako važan segment i zimi i leti, i zbog samog osećaja , ali i zbog finansijske strane priče. Dakle, izdvojila bi se ekonomičnost, isplativost i uklopivost kao neke od prvih karakteristika koje je važno spomenuti.

PVC vrata ako želite dobru zvučnu izolaciju

Odmah nakon dobre toplotne izolacije PVC stolarije dolazi i ona koja se tiče zvuka. Naime, kada su u pitanju PVC vrata, zvučna izolacija je primarna, bilo da su u pitanu ulazna ili sobna vrata. U stanovima je to i više nego potrebno, jer se primećuje da je zvučna izolacija sve lošija, naročito u novijim zgradama. Ipak, s druge strane, neprocenjiva je jer nam u domu treba mir, a ne zvuci iz drugih stanova i hodnika.

PVC stolarija i zaštita životne sredine

Pojmovi PVC stolarije i energetske efikasnosti idu zajedno – time što je PVC dobar izolator, on ujedno predstavlja i sredstvo za uštedu energije koja je potrebna za zagevanje i hlađenje prostorija. Ušteda električne energije i drugih energenata je ključna u vremenima kada ih ima sve manje i manje. Sama činjenica da je od recikliranih materijala, i da se može reciklirati svrstava PVC u poželjne materijale današnjice.

Izgled, održavanje i dugovečnost kao šlag na torti

Prozori i vrata od PVC-a svojim izgledom ne odaju da je u pitanju vrsta plastike – jer plastika nije vizuelno primamljiv materijal, naročito ne nakon određenog vremena. Dezeni kojih kod ove stolarije ima pregršt doprinose i toj estetskoj ulozi koju imaju i koja nije nimalo nezapažena, što znači da će se savršeno uklopiti uz bilo koji eksterijer i enterijer.

Održavanje stolarije ovog tipa je jedna od pozitivnih osobina jer ne predstavlja ni najmanji napor, a opet dugo traje i izuzetno je izdržljiva. PVC stolarija ima ubedljivo najduži vek trajanja, a da se pri tome ne promeni i izobliči, doduše, uz povremeno štelovanje dihtunga.