Prodaje se najskuplja kuća na svetu, pašćete s nogu kad vidite ovaj enterijer

najskuplja kuća
Foto: David South / Alamy / Alamy / Profimedia

Košta 280 miliona evra.

Najskuplja kuća na svetu koja je trenutno na prodaju košta neverovatnih 280 miliona evra. U pitanju je zaista impresivna nekretnina, a nalazi se u Londonu.

Radi se o vili The Holme, palati u prestižnom Regent Parku. Ima tri sprata, čak 40 spavaćih soba i ukupno 29.000 kvadrata. U okviru zgrade je i osam garaža, podzemni bazen i teniski teren, piše houseandgarden.co.uk.

Izgrađena 1818. godine, ova vila se nalazi na četiri hektara imanja pored jezera i u blizini Londonskog zoološkog vrta.

Njena fasada i dizajn eksterijera podsećaju na nekakvu predsedničku palatu, a mnogi je porede i sa Belom kućom.

Retke fotografije unutrašnjosti kuće pokazuju da ona zaista krije neviđen luksuz, o kom većina može samo da sanja.

Priča se da je dosadašnji vlasnik princ Abdulah, član saudijske kraljevske porodice, prisiljen da je proda kao svoju najvredniju imovinu i kuća je zapravo stavljena na tržište nakon što je preuzeta od njega.

Ovu londonsku vilu sagradio je građevinar Džejms Barton i od te 1818. godine on je tu stanovao sa porodicom. Onda se vila koristila za Bedford College, a privatna rezidencija postala je osamdesetih.

Cena od 280 miliona evra ograničava broj kupaca, pa se veruje da bi samo oko 20 porodica u svetu moglo da uđe u trku za ovu kuću. Pritom, ovde nije u pitanju samo cena kuće već i ogromni troškovi za održavanje – za osoblje, za čišćenje, za brigu o bašti…

Odnedavno se priča i da su biznismen Nik Kendi i njegova supruga, pop zvezda Holi Valens, navodno razgledali vilu prošlog meseca, piše standard.co.uk.

Procenjuje se da Kendi ima bogatstvo od 850 miliona funti, a nedavno je prodao jedan svoj penthaus za 175 miliona funti.

BONUS VIDEO: Transformacija stana u centru Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram