Priroda zove – osetite lepotu prelepih pejzaža i životinjskog sveta

Promo

Ne postoji mnogo stvari koje mogu nadmašiti uzbuđenje i avanturu koje se rađaju sa svakim putovanjem.

Putovanja ne predstavljaju samo odlazak sa jednog mesta na drugo, ona su takođe i otkrivanje novih pejzaža, upoznavanje različitih kultura i sticanje nezaboravnog iskustva. Odvažnost da istražimo nepoznato i otvorimo se za sve što svet ima da ponudi je ono što putovanje čini tako magičnim.
Od susreta i upoznavanja sa lokalnim stanovništvom do otkrivanja skrivenih dragulja prirode, svaki trenutak na putovanju je upravo prilika za nezaboravnu avanturu.

Tokom proteklih godina eko turizam je doživeo svoju ekspanziju, a on se bazira upravo na tome da istraži okruženje i kulturne baštine istovremeno podržavajući lokane zajednice. S toga ukoliko želite da se otisnete na malo drugačije putovanje, povežete se sa prirodom i njenim čarima, otkrivamo vam nekoliko destinacija koje su idealne za takvo putovanje.

Veličanstvena lepota švajcarskih Alpa

Švajcarski Alpi su definitivno sinonim za veličanstvo, predstavljajući jedne od najzapanjujućih planinskih pejzaža na svetu. Bez obzira da li ste skijaš, planinar ili jenostavno zaljubljenik u prirodu, švajacarski Alpi zadovoljiće svačiji ukus. Doživite zadivljujuće vidike, netanuta jezera i planinske vrhove prekrivene snegom koji daju posebnu notu ovom alpskom raju. Švajcarski Alpi obuhvataju više od 65% ukupne površine Švajcarske, nudeći obilje prilika za istraživanje. Grad Interlaken, smešten između jezera Thun i Brienz, služi kao idealna baza za avanturiste u regionu. Odavde možete krenuti na panoramska putovanja vozom, poput Jungfraubahn-a, koji vas vodi do „Vrha Evrope,“ Jungfraujoch-a, gde će vas dočekati čudesni svet glečera, a ovaj vidikovac uvršten je na listu UNESCO-a. Takođe, jedno od poznatijih švajcarskih sela je Majenfeld, a posebno će vas duševiti i jezero Staz zbog svojih plutajućih ostrva koje se na njemu nalaze.

Mirna lepota Santorinija

Promo

Santorini, slikovito ostvrvo u Egejskom moru popularno je zbog svojih idiličnih pejzaža i prelepih zalazaka sunca. Sa arhitekturom od belog kamena koji dominira smešten na ivici strmih litica i kristalno čistom vodom, ovaj grčki raj je mirno utočište od svakodnevnog života bilo da ga posećujete leti ili zimi. Istražite šarmantna sela Santorinija, uživajte u zadivljujućim pogledima i opustite se na jedinstvenim plažama sa crnim peskom.
Do Santorinija možete stići letom na relaciji Beograd Solun, pa odatle uživati u prelepom krstarenju do samog ostrva. Čari Santorinija leže u njegovom prelepom arhitektonskom stilu, sela Oia i Fira su posebno poznata po svojim belim strukturama i plavim kupolama crkava, stvarajući slikoviti ambijent. Oia je posebno poznata po pogledima na zalazak sunca, sa mnogim posetiocima koji se okupljaju na liticama da bi svedočili ovom zadivljujućem spektaklu. Nakon toga, ostrvo oživljava svojim živopisnim noćnim životom, nudeći živopisan kontrast dnevnoj tišini.

Zanzibar za sve one koji vole egzotiku

Promo

Ukoliko ste ljubitelji egzotike, Zanzibar je poznat po svojim prelepim plažama, bogatoj istoriji i kulturi. Zanzibar privlači posetioce svojom egzotičnom atmosferom. Do Zanzibara možete doči na nekoliko načina, a ukoliko želite da skratite putovanje koje bi trajalo oko 16 sati, možete najpre rezervisati let Beograd Pariz i uživati u čarima francuske prestonice, i iz Pariza se uputiti ka Zanzibaru. Za posetu ovom ostrvu biće vam potrebna i viza, koju možete platiti oko 50$ , a samu vizu dobićete pri sletanju na aerodromu u Zanzibaru.

Ono što Zanzibar čini posebnim su njegovi netaknuti prirodni rezervati i zaštićena područja. Podvodni svet je posebno bogat, pa možete uživati u ronjenju i istraživanju koralnih grebena. Glavni grad, takođe Zanzibar nalazi se na zapadnoj strani ostrva, a sastoji se iz dva dela Kameni grad i novi deo Ng’ambo što u prevodu znači druga strana. Na Zanzibaru svakako ne biste trebali da propustite plivanje sa delfinima, gde ćete u otvorenom okeanu imati priliku da se kupate sa jatom ovih divnih i umiljatih životinja. Takođe bi trebalo da posetite i ostrvo džinovskih kornjača koje možete hraniti, maziti ili se slikati sa njima.

U uzbudljivom duhu avanture i istraživanja, pozivamo vas da ovim destinacijama dodate mesto na vašoj listi putovanja. Nema veće radosti od divljenja prirodnim čudesima, a ovi prelepi pejzaži pružaju upravo tu priliku. Zato, spremite svoje kofere i krenite na putovanje da istražite najuzbudljivije prirodne lepote sveta.