Predlozi i ideje za letnjikovac iz snova – prostor za odmor koji ćete obožavati

Foto: Shutterstock

Letnjikovac predstavlja spoljašnji prostor najčešće odvojen od glavnog doma i koji služi za letnji odmor i opuštanje. Konstruiše se od metala ili drveta, natkriven je i obezbeđuje savršen odmor i opuštanje.

Da li ste nekada razmišljali o tome da ovaj prostor može da dobije potpuno drugačije uređenje i da izgleda savršeno – prijatno, relaksirajuće, a ujedno i fantastično dizajnirano?

Ako je odgovor potvrdan, predlažemo vam da nastavite sa čitanjem i sve ideje potražite u tekstu jer idealne za svaki spoljašnji prostor i njegovu dekoraciju.

Rolo zavese su mnogo više od dekora

Savremene generacije zavesa su antibakterijske, ne blede, ne skupljaju prašinu i blokiraju UV zračenje pa su idealne kako za zaštitu, tako i za fantastičan izgleda jednog prostora.

Ovaj model ima jednostruko platno različite gustine koji se podiže ili spušta uz pomoć mehanizma.

Uz pomoć rolo zavesa letnjikovac može da izgleda savršeno, dobije na privatnosti, ali i zaštiti unutrašnji prostor od sunčevog zračenja. Prednosti koje će značiti puno tokom čitavog proleća i leta, a u jesen će biti zaštita i od vetra što je još jedna velika prednost njihovog postavljanja.

Rolo zavese se lako namotavaju u kutiju koja je neprimetna, zauzimanju manje prostora od klasičnih zavesa pa nije važno da li imate sobu, terasu ili prostran letnjikovac – ove zavese vas neće razočarati.

Ideje za letnjikovac koji i noću izgleda čarobno – spoljašnja dekorativna rasveta

Letnje večeri su savršene da se provode na otvorenom, a dekorativna baštenska rasveta je važan preduslov za to. Odgovarajuća rasveta za letnjikovac će izgledati savršeno i kreirati savršenu atmosferu, kombinacija koja se traži.

Od viseće rasvete u obliku fenjera, preko modernih sijalica sa otvorenim grlom preko komada koji kombinuju drvo, metal i rasvetu…LED baštenska rasveta ima sve modele koje su savršene ideje za letnjikovac i obezbediće prijatan boravak i nakon zalaska sunca.

Razmislite i o zidnim i podnim svetiljkama jer su sve i dekorativne i sijaju odlično pa će biti i ukras i funkcionalnost 2u1.

Biljke unutar letnjikovca

Jedan od savršenih načina za dekoraciju i oplemenjivanje je da se posade biljke koje će ukrasiti letnjikovac.

Biljke penjačice su dobar izbor, a ako je reč o osunčanoj strani one se mogu zasaditi u saksije i postaviti unutar letnjikovca pa će ih rolo zavese zaštiti od vrućine i pružiti hlad da bi izgledale bujno i raskošno.

Kada je sezona, dodajte i viseće ili podne saksije sa cvetnicama kao šareni kontrast uređenju koje je unutar prostora za odmor. Biljke su uvek dobrodošle i izgledaju savršeno, a naročito u prostoru koji je tako povezan sa prirodom kao što je letnjikovac.

Odaberite udobnu garnituru za sedenje

Opremanje letnjikovca nije završeno sve dok se ne izabere baštenski nameštaj.

Birajte udobne garniture koje će vam učiniti zadovoljstvo da se opustite na njima, a pošto se nameštaj nalazi u letnjikovcu i zaštićen je rolo zavesama, slobodno birajte i udoban mebl, bogate jastuke i jarke boje jer se neće promeniti usled sunčevog zračenja.

Na kraju vam ostaje samo da uživate u rezultatima uloženog truda. Jednom uređen letnjikovac će godinama izgledati savršeno i iz sezone u sezonu biti mesto okupljanja čitave porodice i prijatelja za uživanje u lepotama prirode.