Ovo je ključni faktor da praznici uz novogodišnje lampice postanu trenuci koje ćete pamtiti zauvek

Foto: Promo

Stvorite savršene uspomene.

U ovo doba godine praznici bude najlepše u nama jer se tad sakupi cela porodica, pa se razmenjuju pokloni oko jelke, sve je okićeno novogodišnjim lampicama od kojih je atmosfera još ugodnija i tad je dobro raspoloženje garantovano. Ali još jedna stvar je u svemu nezaobilazna – treba i ovekovečiti te trenutke da bismo kasnije kroz gledanje fotografija ponovo mogli da osetimo istu tu toplinu. Jasno je da te fotke treba da budu savršene, da porodica potom sa uživanjem može da gleda svaki detalj i sve boje iako je u prostoriji bio polumrak, a jedini izvor svetla baš te praznične sijalice zarad ugođaja. Sada je to moguće vrlo lako izvesti uz pomoć Samsung Night Mode tehnologije. Uz ovu alatku fotografisanje tokom praznika postaje prava magija.

Night Mode funkcija Samsung pametnih telefona vam daje tu sjajnu mogućnost da snimate živopisne, visoko optimizovane fotografije čak i u mraku. To znači da ona atmosfera koju želite da uhvatite neće postati isprana, mutna mračna fotka koju želite da što pre obrišete.

Foto: Promo

Naprotiv, svaki detalj na njoj, recimo vaši omiljeni ukrasi na jelci obmotani novogodišnjim lampicama biće oštri i jasni, a boje autentične, i to zahvaljujući postavkama balansa belog i automatskog prilagođavanja osvetljenja. Takvom fotkom ćete odmah hteti da se pohvalite svima. Jednostavno nećete odoleti da svima pokažete kako ste omiljenu kuglu na jelci sa šljokicama uhvatili baš kao pravi majstor, sa savršenom dozom svetla.

Taj moćni Night Mode na svom telefonu, na primer, na modelu Samsung Galaxy S23 Ultra, pokrenućete vrlo jednostavno:

Prvo otvorite opciju za kameru na vašem Galaxy pametnom telefonu.

Svajpnite na More i onda pritisnite Night.

Kad budete spremni, pritisnite Capture da biste napravili fotografiju.

Ostaje samo da je pogledate u galeriji.

Ne zaboravite i da je kod pravljenja noćnih fotki važna postojanost da bi kamera uhvatila što više svetla. Zato telefon što bolje stabilizujte pred fotkanje da bi kadar bio oštar i živopisan.

A pošto su praznici poseban period u godini, sve treba podići i na malo viši nivo. Za to je idealan Pro režim jer vam daje više slobode da menjate pojedinačna podešavanja kao što su brzina zatvarača, ekspozicija i otvor blende. Ova opcija će vas dodatno inspirisati da istražujete šta sve vaš telefon zapravo može. Recimo, možete da probate manju brzinu zatvarača da biste uhvatili više svetla noću ili da povećate ekspoziciju za još svetlije večernje fotografije.

Samo budite hrabri i smeli i videćete da noćna fotografija može biti jednako očaravajuća kao i dnevna. Sve ono što je oko vas može da postane povod za kreativnost. Igrajte se simetrijom, visinom, rastojanjem i osvetljenjem da biste svojim fotkama dali drugačiju perspektivu.

Posebno zanimljivo je što svoju snimljenu noćnu fotografiju možete i da dodatno korigujete u galeriji. Na primer, promena nivoa zasićenosti, ekspozicije i kontrasta menja intenzitet i živost boja i tako vaša fotografija dobija potpuno novu dimenziju.

Na kraju, zašto se svojim malim umetničkim delom ne biste pohvalili na društvenim mrežama… Tako će i drugi osetiti porodičnu prazničnu atmosferu koju ste uspeli da savršeno zabeležite.

I ko zna, možda baš ta vaša fotka postane viralna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram