Novi Orijent ekspres voz je esencija glamura za jako bogate

Orijent ekspres, voz
Foto: Sergi Reboredo / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako nije u pitanju obnavljanje nekadašnje rute, voz čuvenog imena Orijent ekspres 2023. godine vratiće se u Italiju i obećava putnicima nezaboravan doživljaj. U pitanju je šest novih vozova, a dobili smo i prvi uvid u to kako će izgledati njihove luksuzne unutrašnjosti.

Legendarni Orijent ekspres nekada je povezivao Pariz i Istanbul, a na tom putu prolazio je i kroz našu zemlju, kroz Beograd i Niš. Vremenom je postao sinonim za luksuz i spoj više kultura i doživljaja, a danas ga mahom povezujemo sa čuvenim romanom Agate Kristi Ubistvo u Orijent ekspresu.

Međutim, 2023. godine Orijent ekspres vratiće se, makar u nekom obliku, i povezivaće Pariz, Rim, Split i Istanbul, sa nekoliko ruta posebno osmišljenih da prikažu lepote Italije i ožive duh nekih prošlih vremena. Još uvek se ne zna kako će tačno izgledati ove linije, ali će u Rimu biti otvoren jedan poseban hotel posvećen putnicima u ovom vozu i oni će, nezavisno od rute, obavezno tu imati pauzu, piše City magazine.

Nova linija nije pod upravom kompanije Venice Simplon Orient Express, koja saobraća na liniji Venecija-London, već je to konkurencija pod nazivom Orient Express La Dolce Vita. Sve oko novih vozova je ekskluzivno, pa je tako unutrašnjost dizajnirana da prikazuje sav glamur koji kompanija želi da evocira, naravno sa astronomskim cenama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ORIENT EXPRESS (@orientexpress)

Karte će biti dostupne samo onima sa veoma dubokim džepovima, pošto će u proseku koštati oko 2.000 evra po noćenju, sa mogućnošću provođenja od jedne do tri noći u vozu, uz obavezne duge usputne pauze na ključnim destinacijama. Više detalja o rasporedu linija očekuje se naredne godine.

 

***

BONUS VIDEO: Tradicionalna džinovska jelka u Italiji za Novu godinu i Božić

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram