Najbolje aplikacije za negu biljaka su novi hit

Foto:Shutterstock

Sada ćete konačno moći da lakše negujete svoje biljke.

Briga o kućnim biljkama može da bude pravi odmor, ali i nevolja kad se osetimo bespomoćnim, a biljka umire. Sada je tu novo pomagalo – aplikacije za negu biljaka. Možete da ih na telefon sačuvate preko App stora ili Google play prodavnice i potom otrkijete koja boljka muči vašu biljku i šta joj zapravo treba.

PictureThis

Bez obzira na to da li odskoro imate cveće ili ste već iskusan vlasnik, PictureThis će vam pomoći da identifikujete tu misterioznu kućnu biljku sa oznakom „tropsko lišće“.

Nakon što snimite sliku svoje biljke i otpremite je u aplikaciju, dobićete tačne informacije o njoj, kao i savete za negu.

Aplikacija može da dijagnostikuje probleme sa biljkama i takođe vam daje predloge za tretmane. Imaćete i priliku da pregledate korisne vodiče za biljke i konsultujete tim botaničara ove aplikacije uz pitanja koja imate.

I, naravno, moći ćete da postavite podsetnike za zalivanje, đubrenje i druge poslove vezane za biljke.

Planta

Dešava se čak i najmarljivijim ljubiteljima biljaka: dani prolaze, a vaša opuštena biljka na ivici smrti podseća vas da joj je voda očajnički potrebna.

Aplikacija Planta može biti vaš lek ako brinete da ćete zanemariti svoje biljke.

Omogućava vam da postavite podsetnike za zalivanje, đubrenje, čišćenje i presađivanje tako da nikada više nećete zaboraviti na svoje biljke.

Preporuke za negu se, naravno, razlikuju u zavisnosti od toga gde živite i koje je doba godine.

Takođe, možete da povremeno postavite u aplikaciju slike svojih biljaka da biste pratili kako napreduju.

PlantSnap

Kažu mnogi da ne postoji bolja aplikacija za identifikaciju biljaka u prirodi od PlantSnap-a.

Ime govori sve: samo fotografišete biljku koja vam je nepoznata i dobićete sve informacije koje su vam potrebne.

Čim učitate aplikaciju, vodi vas pravo do kamere gde možete da slikate biljku koju pokušavate da identifikujete.

U bazi podataka aplikacije postoji 600.000 biljaka, a može da identifikuje do 90 odsto poznatih biljnih vrsta. Kada identifikuje biljku, pokazaće vam ime, kao i vezu do sajta Earth.com sa informacijama o njoj.

Gardenia

Ova aplikacija je najbolja za baštovane koji mogu da je koriste kako bi istražili šta biljkama treba oko navodnjavanja, đubrenja i sađenja.

Iako aplikacija može da se koristi i za sobne biljke, ona je prvenstveno korisna alatka za pne koji biljke gaje na otvorenom.

Ima šarmantan interfejs sa menadžerom bašte koji možete da koristite za postavljanje podsetnika za zadatke.

Takođe, možete da koristite aplikaciju da istražite savete za baštovanstvo za hiljade biljaka. Gardenia ima monitor za vremensku prognozu koji koristi vašu lokaciju da vam pruži prilagođene informacije o bašti na osnovu lokalne temperature, vlažnosti i nivoa kiše.

Vera

Vera nudi čist interfejs lak za navigaciju za dokumentovanje svih vaših kućnih biljaka.

Korišćenje Vere je poput vođenja dnevnika biljaka u koji možete da zapišete svoje misli o biljkama i dokumentujete njihove fotografije.

Kada kliknete na stranice sa svojim biljkama, možete da upišete i raspored zalivanja, đubrenja i još mnogo toga. Svaka stranica takođe dolazi sa vodičima o održavanju vaših malih zelenih prijatelja koji se lako prate, piše Happysprout.

***

Bonus video: Saveti čoveka za najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram