Na ovom magičnom mestu nalazi se kuća od 64 kvadrata koja košta 53.000 evra i izgleda kao ostvarenje sna

Selo Švedska
Selo Švedska Foto: Shutterstock

Život u Švedskoj za mnoge zvuči kao san, s obzirom na to da je ova zemlja godinama u vrhu svetskih top lista po kvalitetu života. Pogledajte kako izgleda jedna od šarmantnih vikendica u prirodi koje se u ovoj zemlji nude po izzetno niskim cenama u poređenju sa Srbijom.

Švedska se smatra jednom od najboljih zemalja za život, a život na selu u ovoj skandinavskoj zemlji ima svoje posebne prednosti. Poznata je po svojoj predivnoj prirodi, što uključuje šume, jezera i široka prirodna prostranstva, a okolina grada Hasleholma u kojoj se nalazi ova kuća pravi je raj za ljubitelje avanturizma. Posebnu atrakciju ovog predela čini drevna šuma Alesump koju nazivaju evropskom prašumom, a prepuna je mogućnostima za planinarenje i šetnje, uz istraživanje zidina starih zamkova.

Švedska ima jaku tradiciju održivog života i očuvanja prirode. Mnogi ljudi na selu praktikuju ekološki prihvatljive metode uzgoja hrane i žive u skladu s prirodom. Iako su ruralna područja često udaljenija od većih gradova, ova zemlja je poznata po dobroj infrastrukturi i pristupu osnovnim uslugama poput zdravstvene zaštite, obrazovanja i transporta. Ut zo nudi i raznolike mogućnosti za aktivnosti na otvorenom, kao što su planinarenje, biciklizam, ribolov ili skijanje zimi.

Ako vam ovo zvuči primamljivo, onda će ovakva jedna kuća za vas zaista biti ostvarenje sna.

U oglasu za prodaju stoji da ova vikendica nudi 2 sobe, uključujući 1 spavaću. Sa ukupno 64 kvadrata stambenog prostora, imaćete dovoljno prostora da se opustite i napunite baterije, a uz kuću ide i malo dvorište. Poređenja radi, pogledajte koliko koštaju kuće na selu u Srbiji.

Kako vam se to čini?