Moderno kupatilo u nekoliko koraka

Foto: Shutterstock

Iako se u savremenom trenutku sve više vremena provodi na poslu i uopšte van kuće, čini se da ljudima dom nikad nije bio bitniji nego danas.

Nedavno, domovi su u jednom trenutku mnogima postali u radno mesto, te je i povećano vreme provedeno kod kuće. Šta god da je u pitanju, jedno je sigurno – prostor u kome se živi trebalo bi da bude ono mesto u kome se čovek oseća opušteno i zadovoljno. Takva atmosfera neophodna je u svim prostorijama, a naročito u kupatilu, koje je rezervisano za trenutke relaksiranja u toploj kupki i negovanju tela.

Za osećaj kao u hotelu sa pet zvezdica – paravani za kupatilo sofisticiranog izgleda

Bilo da u kupatilu postoji obična ili tuš kada, u oba slučaja neophodni su i paravani za kupatilo. Razlog je pre svega funkcionalan – pravani sprečavaju vodu da prilikom kupanja ili tuširanja prska na sve strane, ali da ostavlja fleke od kamenca i sapunice svuda po kupatilu. Međutim, nije samo funkcionalnost ono što čini paravane za kupatila posebnim – tu je i njihov moderan dizajn koji čini svako kupatilo još prijatnijim i estetski lepšim mestom. Stakleni paravani čine kupatilo vrlo elegantnim i prefinjenim, naročito danas dostupni modeli, te se neretko i kod kuće možete osetiti kao da ste u nekom luksuznom hotelu.

Vrste paravana za kupatilo

Paravani za kupatilo mogu se postaviti na obične kade, tuš kade, ali i na same pločice. Ova poslednja mogućnost je izuzetno popularna i atraktivna danas, ali i praktičnija zbog lakšeg ulaska u prostor za kupanje. Još jedna od noviteta današnjice kada je uređivanje kupatilskih prostorija u pitanju jesu tuš stene. To je posebna vrsta paravana, s tim da one predstavljaju zaštitu samo sa jedne strane, dok je ulaz u prostor za tuširanje slobodan, odnosno otvoren. Na prvi pogled, tuš stene bi se mogle vezati za veća kupatila, ali nije tako. Izuzetno su popularno rešenje za mala kupatila, koja upravo zbog takvog staklenog paravana od poda do plafona izgledaju komfornije.

Keramičke pločice su i početak i kraj kupatilskog ambijenta

Nijedno moderno kupatilo ne može se zamisliti bez isto takvih pločica. Keramičke pločice, ma koliko delovale kao sekundarna stvar u kupatilu, imaju izuzetno važnu ulogu u kreiranju ambijenta. Izborom modernih dezena, ili pak nesvakidašnjim rasporedom ili kombinacijom kupatilo može postati pravi odmor za oči. Ono što svakako treba imati na umu kada se biraju keramičke pločice jeste sama veličina kupatila, a valja uzeti u obzir i neke trikove za upotpunjavanje vizuelnog efekta. Saveta za izbor keramike je dosta, a jedan od popularnijih jeste da u kupatilu izaberete zid koji će biti centralni i na njemu ispoljiti svu svoju maštu u pogledu boja i kombinacija.

Kupatilo
Foto: Shutterstock

Prostor za odlaganje i detalji

U svakom kupatilu mora postojati bar neki kutak za odlaganje, recimo peškira, kozmetike i slično. Biranje tih komada predstavlja završnu fazu u kreiranju enterijera kupatila, te i tu treba spojiti lepo i korisno. Razni dodaci kao što su korpe, police, organizatori, stalci, pa čak i biljke učiniće prostor još lepšim i prijatnijim u trenucima kada se spremate za još jedan naporan dan, ili pak za momente opuštanja nakon jednog takvog dana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram