Mara se iz centra grada preselila u Borču i samo se jedno pita

buvljak
Foto: Marina ENTERIJERNICA

Dizajnerka enterijera nam je dočarala kako je kad se preseliš iz stana u kuću.

Dizajnerka enterijera Marela Aćimović-Vukšić se sa svojom porodicom preselila iz stana kod Vukovog spomenika u Beogradu u kuću u naselju Borča, koje je često na lošem glasu.

Ipak, ona je na Instagramu otkrila da se sada pita samo jedno: zašto to nisu uradili ranije.

Njen zanimljiv osvrt na život u kući u Borči prenosimo u celosti.

„Život u kući je sloboda. Mir. Spokoj. Znam da zvuči kao politički slogan, ali to su prve asocijacije koje su mi u glavi u ovom momentu. Dvorište je nešto bez čega više ne bih mogla. Mirna ulica u kojoj deca mogu da voze bicikl ili rolere bez nadzora je neprocenjivo blago, kao i mogućnost da imamo i psa i mačku (obaveze koje su nam u stanu bile nemoguća misija).

Znam da Borča nije na listi najpoželjnijih naselja i, iako ima svoje mane (kao uostalom i svako mesto), ja sam ovde videla mnogo lepote, doživela mnogo divnih stvari i upoznala gomilu fantastičnih ljudi. Ne zaboravite da je lepota u oku posmatrača i da ćete je uvek naći ako je potražite, kao što ćete uvek naći i ružne stvari ako za njima tragate. Ja sam odlučila da tražim lepotu. I verujte, našla sam je!

Pre neki dan pričam sa komšinicom dok sam se sunčala u bašti – kaže ona da je ljudi gotovo sažaljevaju kada kaže da živi u Borči, a njoj je u glavi jedino da se što pre vrati u svoju baštu, u svoj mir, u svoj mali raj. I ja sam imala takva iskustva – prestala sam i da objašnjavam.

Svako ima svoju istinu i dok se neke stvari ne dožive – uglavnom se ne veruje “praznim” pričama. A ovo je moja istina: ja sam se preporodila! Zamišljala sam mnogo puta kako bih reagovala da moramo da se vratimo u stan iz bilo kog razloga – odgovor je: bila bih vrlo, vrlo nesrećna! I to je najbolji, možda i jedini važan odgovor na gore postavljeno pitanje… To je moj odgovor. Vaš je možda potpuno drugačiji“, piše dizajnerka enterijera.

U komentarima je dobila puno podrške.

„Bravo! I ja bih pre živela u Borči u kući nego u centru Beograda! Dvorište..bašta..neprocenjivo..uživajte“.

„Apsolutno kuća. A što se tiče lokacije, nažalost u neprosvećenom društvu kao naše svi žele da žive na Terazijama. Bitno je verovati u sebe i ceniti svoj izbor. Mir i spokoj ništa ne može da zameni“.

„Sve potpisujem. Ja sam pre pet god. počela u kući sa dvorištem da živim, neprocenjivo je. Kuća je u Beogradu, ali nemam osećaj da sam u gradu pošto je pored šume i dvorište gleda na park i šumu. Pre toga sam ceo život živela u stanu/zgradi. Prosto je neuporedivo, mir, ptice koje se čuju ceo dan…miris vazduha“, nizale su se poruke.

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram