Koliko koštaju montažne vikendice u Srbiji

montažne vikendice
Foto: Privatna arhiva; E-kuće

Proverili smo cene montažnih vikendica po principu ključ u ruke.

Za nekoliko sedmica uselite se u svoju planinsku kuću iz snova – ta slika sve je primamljivija, posebno onima koji bi da imaju svoju oazu daleko od gradskog asfalta. Pitanje je samo koliko to zadovoljstvo košta.

A-frame

„Cena kuće A-frame za Srbiju i Crnu Goru se kreću od 480 evra/m2. U cenu je uključena kompletna spoljna gotovost (krovna pokrivka od lima, PVC prozori, fasada, oluci…). Unutra je kompletno završen gips. Izolacija u zidu iznosi 300 mm (debljina zida iznosi 350 mm sa svim slojevima), u krovu 300 mm“, kažu za Zadovoljnu iz kompanije E-kuće iz Čačka.

Foto: Privatna arhiva; E-kuće

Što se tiče cene za unutrašnje radove, one variraju.

„To zavisi od toga kakve podove želite, koju klasu pločica, kakvo želite grejanje. Cene završnih radova se kreću oko 150 evra/m2, bez grejanja. Temelj nije u ceni i njega morate odraditi sa lokalnim firmama. Mi vam možemo obezbediti crteže, statički proračun, specifikaciju armature i to je uračunato u našu cenu“, kažu iz E-kuće i dodaju da oni tipske kuće nemaju jer ih rade po želji mušterije, poput ove na slici koja ima 70 m2 bruto površine.

Cena po kvadratu kuće sa fotografije je 580 evra.

Rokovi za izgradnju montažnih kuća ove kompanije su od 90 do 120 dana.

Boks kuće

Elegantnog i prijatnog izgleda, sve popularnije su takozvane kućice kontejneri. Njih možete da nabavite preko kompanije Montažne box kuće iz Pančeva.

Primer njihove male montažne boks kuće ima površinu od 18 m2. Osmišljena je kao kuća ili vikendica malih dimenzija koja bi zadovoljila sve potrebe za odmor i uživanje. Zahvaljujući dobroj izolaciji ova mala kuća ima veliku energetsku efikasnost, što doprinosi smanjenju potrošnje i rasipanja energije.

Ovakve male montažne kuće se rade po sistemu ključ u ruke. Za izradu ove montažne kuće naručilac radova je dužan da uradi temelj, dovede priključke struje, vode i kanalizacije do kuće. Dakle, temelj ne ulazi u cenu, ali na zahtev je moguće dobiti i njega uz kuću, uz doplatu. Cenu diktira nagib terena tip zemljišta i drugi faktori. Sanitarije i kupatilski nameštaj kupuje naručilac radova, a montaža i ugradnja su uračunati u cenu.

Rok za izvođenje radova bez temelja za model sa slike je 15 dana. Cena je 11.000 evra, s tim što temelj ne ulazi u cenu.

Brvnare

Brvnaru od oko 26 kvadrata možete da nabavite preko kompanije Hrast Petković iz Jagodine. Brvnara može da ima krov na dve vode ili ravan krov.

Prevoz do mesta montaže je 1,2 evra po kilometru.

Cena za ključ u ruke sa montažom na vašem betonu je 10.000 evra. Osnovna varijanta brvnare + dodatni radovi podrazumeva izradu kompletne struje i vode, izolaciju krova i zidova, vinil pod u kupatilu + zidovi obloženi PVC lamperijom, kompletan pod.

Rok isporuke je od pet do 15 dana, zavisno od veličine izabrane tipske brvnare.

Neobične

Malo drugačiju vikendicu, možda onu koja podseća na iglo ili pak onu sa celim jednim zidom u staklu, možete da nabavite preko firme Montažne kuće Sergej. Varijanta ključ u ruke košta od 450 do 500 evra po kvadratu.

U cenu su uračunati armirano-betonski temelj sa izlivanjem armirane ploče, unutrašnji i spoljašnji zidni elementi, fasada, molerski radovi, krov, stolarija, podovi, kupatilo, elektroinstalacija, terasa, kuhinja, transport, istovar i montaža objekta.
Izrada traje obično mesec dana.

Za avanturiste

Od 400 do 700 evra po kvadratu za montažne kuće/vikendice po principu ključ u ruke možete da dobijete kompletno završen objekat preko firme Lastavica iz Beograda.

Njihova kuća od oko 25-30 kvadrata je za ljude avanturističkog duha, kojima treba sklonište u prirodi. U nju je spakovano sve što vam treba da imate svoju oazu mira u prirodi. To je prizemni stambeni objekat koji je moguće koristiti tokom cele godine ili kao vikendicu. Od prostorija ima dnevnu sobu sa kuhinjom, kupatilo, hodnik i spavaću sobu. Krov je kosi, dvovodan sa izraženim nagibom, što daje objektu mogućnost da se gradi i u planinskim krajevima.

Od poručivanja do završetka tipskog modela kuće obično prođe od dve do četiri sedmice.

Tip Golija

Tipske kuće Golija možete da nađete preko kompanije Iva kuće iz Ivanjice. Za, recimo, kuću od 60 kvadrata cena je od 25.000 evra.

Dobili biste kuću koja ima dve terase, kupatilo, predsoblje, kuhinju, dnevnu sobu, dve spavaće sobe i lođu.

Rok za izradu kuće po principu ključ u ruke obično je od nekoliko dana do mesec dana.

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram