Kako smo transformisali naše trošno kupatilo u pravi mali raj

Foto: Jam Press/@our_little_doer_upper / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Neverovatna transformacija je dovela do toga da se poveća vrednost kuće.

Moli Bel (26) i Sem Heptonstal (29) iz Stafordšira kupili su kuću koja datira iz 30-ih godina u avgustu 2020. Kuća je bila ofarbana u jarke boje sa starinskim nameštajem, a par je očajnički želeo da je preuredi kako bi bolje odgovarao njihovom ukusu.

Foto:Jam Press/@stantonrenovation / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Objekat je imao tri spavaće sobe, dva kupatila, kuhinju, trpezariju, dnevni boravak i dvorište. Kada su kupili kuću, mislili su da je potrebno samo sve preurediti, ali su brzo shvatili da treba da krenu od početka i da je potrebno uraditi i grube radove.

Foto: Jam Press/@stantonrenovation / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Kada smo prvi put razgledali kuću, odmah smo se zaljubili u nju“, rekla je Moli, menadžerka marketinga. „Želeli smo da stavimo svoj pečat na to i stvorimo nešto što bismo mogli da nazovemo svojim domom, pa smo odlučili da uradimo kompletno renoviranje. Ubrzo se cela kuća pretvorila u gradilište!“

Tokom renoviranja, odlučili su da urade otvorenu kuhinju kako bi dobili trpezariju uklanjanjem unutrašnjeg zida. Zatim su odlučili da preurede zimski vrt novim krovom, dvokrilnim vratima i stvaranjem posebnog salona u prostoru.

Foto:am Press/@stantonrenovation / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Iako su angažovali profesionalce za obavljanje većih poslova – uključujući uklanjanje zida i rad na stakleniku – Moli i Sem su sami preuzeli sitnije poslove.

„Većina posla odvijala se u drugom delu dana, tako da smo samo uveče i vikendima mogli da sređujemo. Ponekad bismo bili ovde do devet ili deset uveče i završavali sve što je potrebno. Sem i ja smo ušli u ovo bez ikakvog znanja – nikada ranije nisam okrečila sobu, Sem nije koristio bušilicu, ali jednostavno učiš dok radiš“, objašnjava Moli.

Foto:Jam Press/@stantonrenovation / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Par je umanjio troškove gde god je to bilo moguće koristeći pametne „uradi sam“ trikove i menjajući nameštaj po njihovom ukusu bez kupovine novog. Moli je preuredila njihov tuš/pomoćni prostor u donjem spratu koristeći ostatke crne boje i mermerne vinilne obloge.

Obojila je hromirana vrata tuša, zatim ofarbala pomoćne ormare i prekrila radnu površinu mermernom lepljivom trakom. Takođe je obnovila staru kutiju za skladištenje koristeći ostatke boje iz drugog projekta, dajući kutiji zadivljujući preobražaj.

Foto:Jam Press/@stantonrenovation / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Moli je takođe pretvorila običnu staklenu vazu IKEA vaznu u moderan ukrasni lonac neutralnih tonova. Ona procenjuje da bi slična vaza bila tri puta skuplja. Čak se oprobala i u umetnosti i zanatima, stvarajući sopstveno apstraktno umetničko delo trošeći novac samo na boje i platno.

Par je takođe sam uradio spavaću sobu i trpezariju, prateći Instagram video tutorijale. Unutrašnje renoviranje su završili za nešto manje od četiri meseca. U bašti su uklonili staru podnu oblogu i dodali terasu i travu. Par je otkrio da se cena njihovog doma povećala za 80.000 funti i da sada vredi 265.000 funti.

Foto:Jam Press/@stantonrenovation / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Sada smo potpuno gotovi i sve to je potpuno transformisalo naš dom. Zaista smo zadovoljni rezultatima. Stvorili smo naš dom iz snova, u kojem možemo da živimo zauvek“, izjavila je Moli.

***

Bonus video: Sadnja cveća u jesenjim i zimskim mesecima: Ove biljke možete da sadite kada padnu temperature

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram