Kako da uštedite struju, a kuvate svaki dan zdravija jela

Foto: Promo

Svako ima svoju viziju šta je idealna kuhinja: nekome je bitan dizajn, nekome kakvi su uređaji, a nekome da u kuhinji ima dovoljno mesta i za druženje, ali i da uređaji budu takvi da mogu da pomognu pri kuvanju i uštede struju.

Influenser i bloger Milan Vučićević, svima poznat kao Nichim Izazvan, podelio je sa nama šta je to za njega idealna kuhinja: ona koja vam omogućava da kuvate kao profesionalac, da se u njoj družite sa prijateljima, ali i da možete uređaje da preporučite drugima jer štede energiju i na neki način doprinose očuvanju životne sredine.

Zato je ovaj čuveni influenser i bloger, za sebe odabrao uređaje „Beko“ i to one iz najnovije linije „Beyond“ koja je stigla na naše tržište.

Foto: Promo

– “Beko“ uređaji zadovoljavaju kriterijume nove regulative izdate od strane EU, energetski su efikasni i omogućavaju manju potrošnju vode. Za nas krajnje korisnike to znači manji račun za struju, a pored toga manje karbon dioksida, manja emisija ugljendioksida u atmosferu. To je primer kako može da se brine o životnoj sredini, što i treba da bude misija svake društvno odgovorne firme koja gleda u budućnost. A izbarao sam „Beko“ uređaje jer sam kod ove kompanije prepoznao baš to – želju da svojim proizvodima, od načina proizvodnje do performansi koje imaju, da čuvaju planetu i životnu sredinu, ali i zdravlje potrošača. Svi „Beko“ uređaji imaju osobine koje treba da ima uređaj budućnosti – od najnovijih tehnoloških osobina koje olakšavaju posao u kuhinji i čine ga zadovoljstvom, pa sve do toga da su neki delovi samih uređaja napravljeni od reciklažnih materijala i biomase“ – kaže Milan Vučićević.

Jedan od konkretnih primera na kojima se vidi da kompanija „Beko“ ulaže u budućnost i održivost svojih proizovda je i EcoFiber rerna koja je 5% napravljena od recikliranog otpada i 65% od otpada od industrijskog konca koji se koristi u plastičnim delovima kao što su plastika za dekoraciju vrata i poklopac ekrana. Čak 50% unutrašnjeg poklopca ekrana „Beko Beyond“ rerne napravljeno je od industrijskog otpada.

Foto: Promo

– Beko ima još ovakih primera, kaže Nichim Izazvan i objašnjava:

– Posude za jaja u firižideru napravljene su od otpada od ljuske jajeta i bioplastike. Dve posude za jaja svakog frižidera sadrže otpad od ljuske od 5 jaja. Zatim, poklopac ventilatora je 100% plastika na biološkoj bazi iz održivih resursa kao što su kukuruzni skrob ili šećerna trska!

Pored ovakvih osobina, ono što potroošači traže jeste efikasnost uređaja, njihova dugotrajnost i njihov moderan dizajn. „Beko Beyond“ ispunjava i ove uslove. Rerne iz linije „Beyond“ imaju opciju pečenja na pari, a ova moderna tehnologija inspirisana je upravo prirodom – da namirnice iako su termički obrađene zahvaljujući spremanju na pari zadrže svoje nutritivne vrednosti.

Pored toga, „Beko Beyond“ ugradni uređaji modernog su dizjana i uklapaju se u svaki ambijent, ali ono što ih posebno izdvaja je tehnologija koja garantuje dugotrajnost ovih uređaja što je za kranjeg kupca najvažnije.

Svoju novu liniju ugradnih uređaja, kompanija „Beko Balkans“ koja već sedam godina upešno posluje u Srbiji, predstavila je nedvano svojim partnerima iz celog regiona, a bila je to idealna prilika da se novi uređaji i „testiraju“.

U tome je pomogao jedan od najcenjenijih kuvara u Srbji, master chef Filip Ćirić koji je u rerni „Beyond“ pripremio pikantnu jagnjetinu i baklave.

Foto: Promo

Direktor kompanije „Beko Balkans“, Alp Arbatli na predstavljanju nove linije i sam je skrenuo pažnju koliko je ovoj kompaniji važno da bude među liderima kada je reč o brizi za potrošača, ali i za životnu sredinu.

– Svesni smo da je održivi svet moguć sa koracima koje preduzimamo da poboljšamo budućnost, a već danas pravimo konkretne korake kako bismo svet učinili održivim sutra, uz tehnologiju koju razvijamo da bismo poboljšali planetu, život i naše poslovanje. “Beko” je posvećen zaštiti planete dizajniranjem i proizvodnjom uređaja od recikliranih i bio-baziranih materijala, energetski efikasnih proizvoda i ulaganjem u efikasnost resursa u proizvodnji. Upoznajte naše proizvode i uživajte u jelima koja ćete u njima da pripremate – rekao je direktor “Beko Balkans”, Alp Arbatli.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram