Kako da sama napraviš zid od cigle u svom domu

Foto: Shutterstock

Zid od cigle je zanimljiv i atraktivan detalj u domu koji drastično menja izgled prostorije. Odličan je način za efektnu dekoraciju stana ili kuće, a zapravo ga možete sami napraviti.

Nakon što se godinama skrivala ispod fasade, cigla je danas postala izrazito poželjan dekorativni element kako u rustikalnim tako i u moderno uređenim enterijerima, piše Living.hr.

Iako je najčešće možemo videti u starim halama i industrijskom stilu uređenja enterijera, nećete pogešiti ako ciglu unesete u svoj dom jer je lako možete uklopiti u bilo koji stil.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kiki ?‍♀️ ( Zadar, Croatia) (@ourhappyplace6)

Crveno-smeđi cigleni zidovi daju posebnu toplinu životnom prostoru. Cigla kao dekorativni element može se koristiti u bilo kojoj prostoriji, a najbolje će doći do izražaja u kuhinji, trepezariji ili dnevnom boravku.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emily: Interiors | Lifestyle (@eclectic_botanical_bungalow)

Ciglom možete oživeti dosadan, jednolični prostor time što ćete ogoliti fasadu na jednom zidu. Ako živite u staroj zgradi, vrlo je verovatno da se ispod maltera skrivaju cigleni zidovi pa posao skidanja možete uz malo dobre volje obaviti i sami.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Samara – The Autumn Bride ??✨ (@the.autumnbride)

Čekićem i špahtlom skinite malter, a nakon toga čeličnom četkom umočenom u vodu sastružite ostatke. Na kraju ciglu premažite posebnim uljnim premazima kako bi se fiksirala površina zida.
U slučaju da je zid u lošem stanju, premažite ga bojom po želji.

Ako niste srećnik koji u domu ima originalne ciglene zidove, možete određeni zid obložiti pravom ciglom ili imitacijom. Po pravilu se ostavlja samo jedan cigleni zid u prostoriji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Karen Kiratzis (@karen.kiratzis)

Ako biste želeli u cigli imati više zidova ili čak celu prostoriju, treba da uzmete u obzir veličinu prozora i osvetljenost prostorije dnevnim svetlom, da se ne bi dogodilo da umesto topline u enterijeru dobijete mračnu i tešku atmosferu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emily ??‍♀️ DIY & interiors (@1930home)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram