Kako da napravite male oaze za svoje klince – posebno ako su u istoj sobi

Dečija soba ne mora da bude dosadna i slična svakoj drugoj, Foto: Cees Schaap / Alamy / Alamy / Profimedia

Često klinci moraju da dele sobu, posebno u stanovima - ali možete biti kreativni.

Da Skandinavce i njihov dizajn volimo, nije tajna. Bilo da se radi o modi ili enterijerima, teško pronalazimo nešto što nam se ne sviđa. Tako smo njuškajući neiscrpnim izvorima društvenih mreža naišli na jedan zanimljivi profil koji daje fenomenalnu ideju kako da dečiju sobu pretvorite u oazu.

Možda ste u fazi života kada vam ovakve inspiracije treba, a možda kao i mi samo volite hraniti oči s prizorima preslatkih dečjih soba čuvajući to u memoriji svog mozga za bližu ili neku dalju budućnost. Dizajn ove dečje sobe osim što je privlačan oku, vrlo je i funkcionalan u slučaju kada klinci moraju da dele životni prostor.

Dečja soba sa krevet-kućicom

Ovakvim rešenjem u prostoru je stvoren prividna kućica u kojoj svako dete ima svoj mali svet. Drvenim okvirom koji prati širinu kreveta stvorena je dubina, a dužina zida podeljena je na dva jednaka dela policom za knjige i igračke te ostatkom drvene konstrukcije. U takav kostur složili su se kreveti koji su podignuti na dva reda fioka. Prostora za stvari uvek fali, a na ovaj način se osim prostora dobilo i na estetici. Na krevete su stavljene ogradice do pola dužine kreveta koje daju doživljaj kućice, a šlag na kraju su ove tapete na zidovima i lanene zavese.

*

Ono što verovatno ne biste verovali je da je većina ovog rešenja zapravo nabavljena u jednoj od najpoznatijih prodavnica nameštaja, a vrlo je priuštiva. To znači da ovo nije ideja koju je nemoguće napraviti i u vašem domu, uz malu pomoć majstora, vaše mašte i snalažljivosti da neke stvari iskoristite i sa starog nameštaja piše Journal.hr.

***

Bonus video: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram