Genijalna ideja za sakrivanje bicikla u stanu ili kući

Stan
Foto: 24Storage / Ferrari / Profimedia

Iskoristili su deo prostora koji najčešće ostane neiskorišćen.

Bilo da živite u stanu ili kući, skloniti bicikl od lopova i nepovoljnih vremenskih uslova može biti pravi problem za vaš životni prostor. Ukoliko niste te sreće da imate posebno mesto za svog dvotočkaša, dizajneri enterijera dosetili su sjajnog načina kako da sklonite vaš bicikl, piše Dizajn enterijera.

Radeći na jednom projektu u Portugalu, dizajnerski studio Esquissos susreo se upravo s problemom skladištenja bicikla. Kuća je imala problem sa nedostatkom prostora i moralo se smisliti efikasno, ali u isto vreme i dizajnerski prihvatljivo rešenje, prenosi Contemporist.

Studio je rešio da za to iskoristi deo prostora koji najčešće ostane neiskorišćen – ispod stepenica.

Skriveno mesto

Ono što je bilo specifično za ovaj prostor je to što je dosta dugačak, ali uzak. Kada su pravili drvene stepenice, dizajneri su rešili da od istog materijala naprave prostor u kome mogu da „sakriju“ bicikl. Napravljen od potpuno ravnih drvenih ploča sa vratima koja se otvaraju, ovaj deo je napravljen vrlo elegantno i potpuno neprimetno. Na vratima neka nikavih ručki i to ovaj prostor čini još bolje uklopljenim u enterijer.

Način na koji je napravljen ovaj deo omogućava da njegova površina može služiti da se na njoj drže sobne biljke ili možda neka kućna dekoracija.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram