Dizajnerski trik za spavaću sobu kao u luks hotelu

Spavaća soba, krevet, entereijer
Foto: Shutterstock

Ukoliko priželjkujete da transformišete spavaću sobu, ali nemate budžet za to, dizajnerka enterijera ima tri odlična rešenja. Ovi trikovi će vašu oazu mira pretvoriti u zonu luksuza i udobnosti.

Dizajnerka enterijera i stilistkinja Džoana Laven pokazala je kako u samo par poteza transformisati spavaću sobu, piše Living.hr.

Reč je o vrlo jednostavnom potezu koji će napraviti veliku razliku. Naime, način na koji složite jastuke, osim što će spavaćoj sobi dati nov izgled, pokazaće i koji stil negujete.

Pre nego što krenete u ovu akciju treba da pripazite na dve stvari, upozorava dizajnerka.

„Vodite računa o svom stilu i estetici i o tome koliko vremena ujutro imate na raspolaganju“, kaže Laven.

Prvi stil koji predlaže je minimalistički i rezervisan je za one koji ujutro nemaju puno vremena.

„Ovo je moj lični stil i najčešći izbor. Krećem od većih jastuka na dnu, a na njih slažem manje. Dovoljno je imati tri jastuka, ali možete ih staviti i više. Takav izgled vrlo je elegantan. Bitna stavka je odabr posteljine. Najbolja je ona bez dezena u kontrastim bojama za stvaranje dinamike.“ objašnjava stilistkinja.

Drugi stil je klasičan, s povišenim donjim jastucima. Ovakim slaganjem postiže se utisak glamuroznosti. Jastuci su iste širine, ali različite visine, zbog načina slaganja, čime se postiže slojevitost.

Treći stil rezervisan je za ljubitelje slojeva i tekstura u spavaćoj sobi. Ovaj stil podrazumeva dodavanje još jastuka kako bi se stvorila prijatna atmosfera.

Najbolje se držati monohromatske kombinacije boja, a ako vam se to čini dosadno možete dodati različite tektusre kako bi krevet izgledao atraktivnije. Možete se poigrati i veličinama i oblicima jastuka za stvaranje dinamike.

***

Bonus video: Najtoplija mesta na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram