Dizajneri enterijera otkrili: Ovo su najgori trendovi koje smo videli 2022. godine

Foto: Shutterstock

Šta je izašlo iz mode?

Vodeći svetski dizajneri enterijera za Insider su otkrili koji trendovi su ih najviše nervirali u 2022. godini.

Na listi ima detalja za dom koji već dugo važe za kič, ali i nekih popularnih trendova koji su pravo iznenađenje.

Evo šta su izdvojili.

Zavese u više boja

Kristofer Čarls, glavni dizajner ChristopherCharles Interiors, rekao je za Insajder da trend zavesa u boji nije tako šik izbor kao što se čini.

„Čini se da trake boja jednake ili različite širine terorišu moj feed na Instagramu. Trend draperije u blokovima različitih boje je jedan od najgorih trendova za 2022. za mene jer smatram da je nemaštovit i lenji pokušaj koordinacije prostora“, rekao je.

Preterano glamurozni detalji

Glam dizajn enterijera podrazumeva luksuzne tkanine i blistave lustere. Ali Čarls je rekao da je prekomerna upotreba sjaja nepraktična i može brzo da zasiti prostor.

„Glam trend znači da se u prostor dodaju ukrasni predmeti koji su kitnjasti, svetlucavi, reflektujući i prepuni sjaja. Čini se da su svi ovi predmeti masovne produkcije bez karaktera ili priče“, kaže.

Prema dizajneru, zasićenje prostora blještavilom, srebrom i zlatom, ne daje mu karakter niti ukus.

Beli enterijeri

Potpuno beli enterijeri su popularni zbog svog čistog i minimalističkog izgleda, ali dizajner enterijera i direktor firme Hello Home Studios, Majk Semegen, kaže da ovaj trend dolazi sa mnoštvom problema.

„Da, bele sobe su moderne i čistog izgleda. Međutim, boje ili drvo dodaju tolinu prostoru“, kaže.

Prema Semegenu, u belom enterijeru je teško održavati čistoću, može delovati sterilno i klinički, a ne toplo i privlačno.

Fotelje sa zakrivljenim ručkama

Dizajnerka enterijera Keti Krisikos iz kompanije Chrisicos Interiors rekla je za Insajder da treba biti pažljiv kada je u pitanju zakrivljeni nameštaj.

„Nemojte preopteretiti zakrivljene oblike. Kao što važi za sve trendove, važna je mera, pa razmislite o fotelji sa ravnim ručkama u kombinaciji sa okruglim kafe stolom“.

Braon enterijeri

Krisikos je rekla da je braon ovih dana svuda, ali nije najbolja ni najlakša boja za rad.

„Braon boja je bila svuda, nažalost. To je teška boja ili nijansa za rad, posebno ako imate manji enterijer. Mislim da su zidovi trebalo da izbegnu ovaj trend, zajedno sa prekomernom upotrebom braon presvlaka, koje apsorbuju svetlost i čine sobu mračnijom“, smatra ona.

Sivi enterijeri

Siva je uobičajen izbor za one koji žele da ostanu minimalni i neutralni, ali dizajnerka enterijera Kortni Volershajm iz Floor360 rekla je da bi ovaj trend mogao poći po zlu ako ga ne upotpunite drugim tonovima.

„Topli, bogati tonovi u drvetu, tkaninama i pločicama se vraćaju sa dobrim razlogom. Previše hladan, sterilan osećaj sivih podova, sivih zidova i sivog nameštaja postaje užasna stvar“, rekla je.

Beli kuhinjski uređaji

Dizajner enterijera Edi Rajder iz Eddie Rider Designs-a rekao je da su se beli metalni uređaji vratili u modu, iako nisu nužno najbolja opcija iz perspektive dizajna.

„Bela boja često ne odgovara bojama ormarića, pa cela kuhinja zbog toga neće izgledati baš najbolje“, rekao je.

***

BONUS VIDEO: Aleksandrino kupatilo kao iz bajke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram