Detalji za stan koje obožavaju italijanske influenserke

Enterijer, nameštaj, fotelja, kauč, dvosed, dnevna soba
Foto: Shutterstock

Besprekoran stil i prirodna lepota nešto je što uvek primetimo na Italijankama. Njihova estetika pomalo se razlikuje od razvikanih Parižanki, više je tu dekora, boja – kako u strit stajlu, tako i u njihovim enterijerima, pišu na sajtu GloriaGlam.hr.

Zato smo se ideje za lagani mejkover i sjajne dodatke u kući okrenuli upravo italijanskim influenserkama. Koji su to trendovi koje vole Italijanke s besprekornim stilom?

Oblik tela

 

View this post on Instagram

 

A post shared by All the Pretty Birds (@tamumcpherson)

Ukrasi i dodaci za dom u obliku tela, tačnije ženskog tela, već su neko vreme jako popularni, a vole ih i Italijanke. Naravno, videćete brojne vaze Anisse Kermiche, sad s već kultnim statusom. Osim vaza i posuda za cveće, tu su i sveće, tepisi i otirači, umetnine s motivom ženskog tela. Ovakvi detalji neće proći neprimećeno, daju dozu elegancije, ali i autoironije, pa su svakako tema za razgovor.

Pločice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erika Boldrin (@erika_boldrin)

Nisu to bilo kakve pločice bilo gde u stanu, nego nameštaj prekriven malenim keramičkim pločicama. Ovaj trend pokrenuo je italijanski arhitektonski i dizajnerski studio Superstudio u 60-ima, a sad se vraća u velikom stilu. Najčešće su to klupe, taburei i stočići.

Pravi je statement nameštaj, a može da funkcioniše kao minimalistički komad ili u kombinaciji s drugim, zaobljenim oblicima kao dodatak maksimalističkom, visoko dekoriranom enterijeru.

Tapete

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEATRICE VALLI (@vallibeatrice)

Sigurno ste ih primetili – tapete s hrabrim, velikim printovima pravi su hit, pa ih tako u svojim domovima imaju i Chiara Ferragni i Beatrice Valli. Ako volite cottage core trend, ovo je dodatak za vas jer možete da pustite mašti na volju i da izaberete neobične i ugodne tapete koje mogu da potpuno transformišu prostoriju. Ako naginjete jednostavnijim rešenjima, uvek ostaje statement zid. Na jedan zid ili samo deo zida u prostoriji zalepite tapete. Takođe ćete postići veliku promenu ovim jednostavnim dodatkom.

Dekorativna ogledala

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arianna Calvitti (@ariannacalvitti)

Minimalizam je u redu, ali malo dekora nikad nije naodmet. Ogledala s visok dekoriranim ramovima uvek su sjajan dodatak ako volite taj stil. Možete da se odlučite za jedno masivno ogledalo s još većim ramom ili da složite nekoliko manjih, s različitim ramovima. Boje koje vole italijanske influenserke su klasične – bronzana, zlatna, srebrna. Ovakva ogledala potražite na buvljacima za potpuni boho dojam, a možete ih složiti u galeriju na zidu s drugim slikama ili fotografijama.

Zaobljeno

Stil 60-ih i 70-ih ove je sezone ultrapopularan, pa nije čudo da Italijanke vole zaobljene linije nameštaja. Fotelje i kaučevi ovog oblika pravi su hit, ali ne samo ti mekani komadi. Tu su još i stolice, stočići, taburei… U kombinaciji s već navedenim nameštajem prekrivenim pločicama – koji ima oštre, čiste ivice – to je pravi pogodak.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram