Crni sukulent – savršeno krasi svaki prostor

Echeveria ‘Black Knight’
Echeveria ‘Black Knight’ , Foto: GWI/Joshua McCullough / Garden world images / Profimedia

Poreklom iz Meksika i srednje Amerike, Echeveria ‘Black Knight’ sukulent je koji ima mesnate šiljate crne listove koji se tokom toplog vremena nađu u društvu divnog koralno crvenog cveta.

Sukulenti su prepoznatljivi po činjenici da za njih nije potrebna preterana briga, ali Echeveria ‘Black Knight’ ipak traži određeni stepen pažnje, piše Bonjour.ba.

U nastavku otkrijte više o brizi, zalivanju i drugim pojedinostima za ovaj sukulent.

Temperatura

Iako Echeveria ‘Black Knight’ spada u sukulente, važno je da je ne ostavljate napolju na preniskim temperaturama jer će uginuti. Unutra mu možete pružiti brigu kakva mu treba.

Svetlost

Echeveria ‘Black Knight’ voli puno svetla zato se predlaže da je stavite pored prozora ili na druga mesta koja tokom dana budu obasjana s puno svetlosti. Ipak ukoliko je letnji period, previše svetla može biti pogubno za ovu biljku, tako da se preporučuje da ju poslepodne sklonite sa prejake svetlosti.

Zalivanje

Prilikom zalivanja morate osigurati da voda curi niz odvod. Ali nemojte ponovo zalivati dok mešavina za saksiju ne postane suva na dodir. Ako primetite da vam lišće Echeveria Black Knight postaje smežurano ili uvenulo, to je znak da ste ga previše zalivali. U takvoj situaciji izbegavajte zalivanje biljke nekoliko dana.

Budući da sukulenti skladište vodu u svojim listovima, voda im nije potrebna prečesto; zato smanjite zalivanje tokom zime.

Saksija za cveće

Imajte na umu da će premala saksija za cveće potisnuti korenje i uticati na njegov rast. S druge strane, velike posude pružaju dodatni prostor za skladištenje vode. Tako da je najbolje da potražite saksiju koja će savršeno odgovarati veličini vaše Echeveria Black Knight biljke.

***

Bonus video: Najskuplji med na svetu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram