Čarobna kuća u Toskani sa hektarom zemlje košta manje od stana na Vračaru

Foto: Facebook/Casa Tuscany

Kao u filmu koji nam maštu uključi na maksimum.

Kad pogledate cene „luksuznih“ stanova po Beogradu, neizbežno je da pomislite šta biste sve mogli s tim parama, kad biste ih imali. Visoke cene nekretnina u Srbiji često spadaju u žanr naučne fantastike, a poređenja radi (iako je neuporedivo) prelepa kuća u regiji Kjanti u Toskani sa imanjem košta kao stan na Vračaru. Pogledali smo ponudu takozvanih luks stanova u prestonici.

Za četvorosoban stan od 109 kvadrata na Vračaru, kod Hrama Svetog Save vam treba 725.400 evra, 93 kvadrata u West 65 Toweru s dve garaže košta 720.000, salonac u centru od 168 kvadrata je 720.000, dok za 171 kvadrat u Beogradu na vodi treba izdvojiti 738.888 evra. Cene novogradnje koja je još u izgradnji su isto astronomske. Na Vračaru na primer za petosoban stan treba izdvojiti 877.500 evra, što je 4.500 po kvadratu.

I onda vam iskoči oglas za prodaju prelepe rustične kuće u Toskani koja je kao iz filma. Za nju je nemoguće izračunati koliko je po kvadratu jer kupac dobija mnogo više od kuće.

Foto: Facebook/Casa Tuscany

„U srcu Kjantija, šarmantna kamena seoska kuća od oko 200 kvadratnih metara u prelepom zaseoku, sa privatnom baštom od 1.000 kvadratnih metara + zemljište od jednog hektara i panoramski zajednički bazen. Kuća je na dva nivoa, ima veliki dnevni boravak sa kaminom, ugradnu kuhinju sa trpezarijom, radnu sobu, vešeraj, 4 spavaće sobe, 3 kupatila.

Foto: Facebook/Casa Tuscany

*

Foto: Facebook/Casa Tuscany

Kuća ima svoj privatni pristup, parking i pergolu. Neverovatan pogled od 360° na brda Kjanti Fjorentina. Ograđeno, dvorište, pomoćna zgrada, nekoliko maslina. Seoska kuća je savršeno obnovljena, čuvajući svoj autentični toskanski seoski stil. Sistem grejanja na sečku i solarni paneli omogućavaju velike uštede energije i manji uticaj na životnu sredinu. Podno grejanje.“

Foto: Facebook/Casa Tuscany

Ovako u kraćoj verziji zvuči oglas za nekretninu u Italiji od 720.000 evra.

Imanje je strateški locirano u srcu Toskane, okruženo je brežuljcima, vinogradima, maslinjacima, a nalazi se na 15 minuta kolima od autoputa Firenca-Sijena.

Nije teško zamisliti život na ovakvom mestu, zar ne?

Foto: Facebook/Casa Tuscany
Foto: Facebook/Casa Tuscany

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram