Bazen u Hrvatskoj za koji kažu da je najlepši na svetu

Foto: Dino Geromella / Alamy / Alamy / Profimedia

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom lepotom i jednostavnošću, a jedan od takvih je i kameni bazen čije su fotografije obišle svet jer mu se laska da je nalepši bazen na svetu.

Bazen je deo hotela Excelsior u Dubrovniku. Taj je hotel poznati simbol luksuza, a smešten je u raskošnoj bivšoj kraljevskoj vili izgrađenoj 1913. godine, svega nekoliko minuta hoda od poznatih srednjevekovnih gradskih zidina koje uvek privlače pažnju turista, piše zadovoljna.hr. 

Tokom godina njegovog postojanja, u hotelu su odsedali uglednici kao što su kraljica Elizabeta II, Elizabet Tejlor, Orson Vels, Margaret Tačer, Sofia Loren, Rodžer Mur i mnogi drugi.

Iako je reč o vrlo luksuznom hotelu koji nudi sve što možete poželeti, posebnu pažnju na društvenim mrežama ovog leta pleni njegov kameni bazen.

Naime, kako se hotel smestio tik u more, svi njegovi gosti vrlo lako mogu do kamene plaže koja se nalazi u njegovom podnožju. I to ne bi bilo ništa neuobičajeno da se tu ne nalazi kameni bazen ispunjen morskom vodom u koji ponekad zapljusnu i visoki talasi, pa izgleda kao da je deo starog Rima ili Grčke.

Pravougaonog je oblika, ograđen debelim kamenim blokovima na kojima su rupice kroz koje ulazi morska voda, a na njega se naslanja veliko kamenje koje izranja iz mora.

Zvisno od plime i oseke, bazen se dodatno puni morskom vodom.

Ovaj bazen je malo čudo prirode i arhitekture, još jedan dokaz da se hrvatska obala može pohvaliti unikatnim zdanjima koja su vrhunac turističke ponude.

BONUS VIDEO Nacionalni parkovi u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram