8 trikova da renovirate kuhinju bez renoviranja

Foto: Shutterstock

Sjajne cake.

Svi imamo svoju zamisao kuhinje iz snova, ali retko ko ima i budžet da ideje sprovede u delo. Ipak, postoje neke sitnije promene koje ne koštaju puno, a mogu da osveže prostor.

Nećete morati da potrošite bogatstvo da biste svojoj kuhinji dali novi sjaj. Tajna je u detaljima, koji često umeju da dramatično izmene izgled čitave prostorije.

Ovo je neliko ideja za sitne prepravke nakon kojih će vaša kuhinja izgledati kao da ste je zapravo renovirali.

Popunite praznine otvorenim policama

Ako imate prazan zid za popunjavanje, razmislite o dodavanju nekih polica. One su odličan način da istaknete svoju prelepu staklenu posudu, kolekciju posuđa ili lepe knjige recepata – a kuhinji će dati još više prostora za skladištenje.

Ofarbajte ormariće

Farbanje kuhinjskih ormarića je malo veći posao, ali je neverovatno jeftina varijanta za osvežavanje prostora. Trebaće vam oko dve limenke boje i premaz za sjajnu završnicu. Bez obzira na to da li se odlučite za dramatičnu crnu ili nežnu golubije sivu, nekoliko slojeva boje potpuno će transformisati izgled čitave kuhinje.

Promenite pločice iznad sudopere

Ako želite da transformišete celokupan izgled kuhinje bez da krenete ispočetka, uložite u nove pločice. Možete odabrati one sa izgledom mermera koje su najelegantnije, a oni hrabriji mogu da uzmu i neke šarene, koje će dati poseban šarm kuhinji.

Promenite ručke na ormarima i fiokama

Nećete verovati koliko je brzo i lako osvežiti zastarele ručke. Zamenite ih mesinganim u nekom zanimljivom obliku. Ti detalji će učiniti da vaša kuhinja bude u trendu, ali neće vas koštati bogatstvo.

Okrečite zidove

Možda volite boju svojih ormarića, ali ostatak kuhinje vam se čini sumornim. Rešenje je naravno uvek krečenje. Bez obzira na to da li se odlučite za svetliju ili tamniju nijansu, samo odaberite boju koja dopunjuje vaše ormariće.

Preispitajte prostor u ormarićima

Ako je glavni razlog zbog kojeg želite renoviranje kuhinje pokušaj da dobijete više mesta za skladištenje u trenutnom prostoru, preispitajte ormare koje trenutno imate. Udvostručite prostor u njima kupovinom umetaka za police ili pregrada.

Pokrijte radne površine

Nažalost, nemamo svi kuhinjske radne površine iz svojih snova. Brz način za osvežavanje je pokrivanje ovih površina velikom drvenom daskom za rezanje ili pločom mermera. Ova ideja deluje posebno dobro ako želite da kamuflirate mesto koje je oštećeno, dok ne budete u mogućnosti da u potpunosti zamenite radnu površinu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram