5 biljaka koje privlače ljubav i strast u kuću

Foto: Shutterstock

Biljke su vekovima poznate po tome što imaju tu moć da u dom privuku energiju poput sreće i blagostanja. No, neke biljke u dom mogu privući i ljubav, što nam je drago čuti.

Svi koji imaju biljke znaju da one u dom donose posebnu energiju. Poznate su i kao izvor pozitivne energije, pa će upravo takvu energiju privući i u okolinu, odnosno prostor u kojem se nalaze.

Postoje biljke koje čiste vazduh, privlače novac, a postoje i one koje privlače ljubav. Pojedine biljke privlače strast i romantiku dok neke simbolizuju dug i srećan zajednički život.

#related-news_1

U nastavku donosimo koje su to biljke i kako se brinuti o njima.

Jasmin

Foto: Shutterstock

U pitanju je biljka za koju se veruje da njen opojni miris može uticati na snove i energiju koju tim snovima privlačimo.

Takođe, delotvoran je i u privlačenju ljubavi, a njegovo eterično ulje smatra se jednim od najmoćnijih afrodizijaka. Osim ljubavi, jasmin u dom može privući i novac, odnosno finansijsku stabilnost.

Jasmin je prilično otporna biljka koja voli puno svetlosti koja može biti i direktna, ali lako preživljava i u senovitijim uslovima. Kao i sve ostale biljke sa ovog spiska, voli umereno zalivanje pa, ako je uzgajan u saksiji, pre zalivanja je najbolje proveriti da li je zemlja oko njega blago suva. Listovi će požuteti ako je zemlja oko jasmina previše vlažna.

Azaleja

Foto: Shutterstock

Biljka koja je simbol pozitivnosti i vere da će se svi životni događaji odvijati u najboljem smeru. Upravo zato, u brojnim kulturama azaleje se daruju kao poklon za venčanje i godišnjice braka jer simbolizuju dug i srećan zajednički život u koji privlače ljubav i strast.

Azaleja je grmolika biljka koja može rasti i napolju i unutra. Ako je želite u svom domu, u saksiji, smestite je na svetlo mesto, ali ne na direktno sunce. Ona ne voli visoke temperature pa joj je idealno da boravi u prostoriji u kojoj je temperatura između 15 i 22 stepena, ali što je u prostoriji hladnije, to će ona duže cvetati. Jednom kada precveta, savetuje se da je prebaciš na neko senovitije mesto dok ponovo ne pokaže pupoljke.

Ruža

Foto: Shutterstock

Ruže, posebno crvene, oduvek su simbol ljubavi i upravo se one najčešće poklanjaju za Dan zaljubljenih, godišnjicu braka i slično, a nezaobilazne su i u venčanim buketima. Stoga će posedovanje ruže kao žive biljke (u mini verziji za dom, u većoj verziji u dvorištu) uneti pozitivnu energiju i privući ljubav. Crvene i jarko ružičaste ruže najviše će privući strast dok će bele i ruže u svetlijim bojama privući nežniju vrstu ljubavi.

Ruže obožavaju dnevno svetlo i potrebno im je barem šest sati sunca na dan. Čak im ne smeta ni direktno sunce ako se nalaze napolju. No, ako su u stanu ili kući, ne preporučuje se da ih se preko leta drži na prozoru kako ih sunce ne bi oštetilo. Takođe, vole vlažno tlo, ali treba paziti da je dobro drenirano, odnosno da se voda ne zadržava predugo uz sam koren.

Anturijum

Foto: Shutterstock

Anturijum privlači sreću i pozitivnu energiju koja jača ljubavne veze. S obzirom na to da su mu cvetovi srcolikog oblika i crvene boje, u svaku će prostoriju u kojoj se nalazi, uneti dozu romantike. Takođe, simbolizuje beskonačnu ljubav pa je idealan poklon za venčanja i godišnjice veze ili braka.

Anturijumu najviše odgovaraju svetle prostorije, ali ne i direktno sunce te temperatura između 18 i 26 stepeni. U zavisnosti od veličine saksije u kojoj se nalazi, potrebno ga je zalivati otprilike jednom nedeljno, ali je prvo najbolje proveriti da li je prvih nekoliko centimetara tla suvo.

Orhideja

Shutterstock

Orhideja svojom energijom stvara umirujuću i harmoničnu atmosferu i time pozitivno utiče na jačanje veza i prijateljstava.

Takođe, orhideja je simbol lepote, strasti i plodnosti pa upravo zato u dom privlači i energiju ljubavi.

S obzirom na to da su tropske biljke, orhideje vole nešto vlažniji ambijent te zahtevaju zalivanje otprilike jednom nedeljno, odnosno kada prvi sloj zemlje bude suv. Takođe, vole svetlost, ali nikako ne direktnu, piše miss7.24sata.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram