32 kvadrata čistog luksuza – holivudska transformacija ušuškanog stana u Novom Sadu

Foto: Privatna arhiva/enterijer milo

Jedan stan u Novom Sadu od samo 32 kvadrata pretvoren je u luksuzni dom u koji je stalo sve što treba.

Nekada pomislimo da mali stanovi mogu biti teški sa uređivanje, i večita muka predstavlja kako uklopiti sve što nam treba u manji prostor, a da zadrži prijatan i prostran izgled.

Kreativci iz enterijera „Milo“ su dokazali da upravo od jednog prosečnog stana možemo da stvorimo luksuzni dom.

@enterijeri.milo Jedan video na temu maksimalnog iskorišćavanja prostora u enterijeru i šta vi mislite o tome? Ukoliko su vam potrebne usluge dizajniranja, projektovanja i opremanja enterijera slobodno nas kontaktirajte✨ 📧 [email protected] 📲 +381695556405 #renoviranje #adaptacija #kljucuruke #enterijerimilo #dizajnenterijera #adaptacijastanova #uredjenjeenterijera #namestajpomeri #enterijeriutrendu ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Na samom ulazu ovog stana u Novom Sadu nalaze se plakari sa prostorom za odlaganje jakni i cipela, veliko ogledalo, konzolna komoda, otvoreni čiviluk i tabure.

Foto: Privatna arhiva

Levo od ulaza nalazi se kupatilo sa ormarićima za peškire, otvorenim policama, lavaboom i tuš kabinom.

Foto: Privatna arhiva

Iz hodnika se nailazi na kuhinju koja je izuzetno mala, odrađena u ćirilično slovo P i u nju je smeštena slim veš mašina, indukciona ploča, ugradna mikrotalasna i sudopera. Zidovi kuhinje obloženi su keramičkim pločicama velikih dimenzija kako bi se stvorio efekat prirodnog kamena. Od istog materijala je i radna ploča. Stub u kuhinji zamaskiran je visokom staklenom vitrinom na koju se nastavljaju elementi hodnika.

Foto: Privatna arhiva

Šank je predviđen kao element za ručavanje, kako bi se uštedelo na prostoru.

Foto: Privatna arhiva

Dnevni boravak sadrži garnituru na razvlačenje, plakar za garderobu i zid kod televizora, koji ujedno predstavlja dodatni prostor za odlaganje stvari na koji se nadovezuju ukrasne otvorene police sa jedne strane i radni sto sa ormarićima za knjige sa druge strane, do prozora.

Foto: Privatna arhiva

S obzirom na malu kvadraturu, bilo je potrebno predvideti dosta veštačkog osvetljenja, pa su se dizajneri igrali sa led rasvetom, šinskom rasvetom, zidnom lampom, ugradnim svetiljkama i visilicama.

Foto: Privatna arhiva

Sve u svemu, akcenat je stavljen na funkcionalnost prostora, dok je ujedno i estetski upotpunjeno.

Foto: Privatna arhiva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram