3 važna saveta za opremanje frizerskog salona

Frizer
Foto: Stefano Oppo / ImageSource / Profimedia

Bad hair day uz dobrog frizera nikada ne postoji. U redu, skoro nikada, jer svi imaju dane kada je odlično imati i "ptičije gnezdo" na glavi. Ali o tome sada nije reč.

Kvalitet rada jednog frizera predstavlja njegov talenat, praksa, poznavanje kose i njenih potreba, ali uz sve to je potrebna i dobra oprema za frizerske i kozmetičke salone koja bi pratila rad.

Pokretanje biznisa koji se tiče frizerskih salona danas predstavlja jedan od veoma unosnih poslova. I dok mnogi ubiraju loše plodove, frizeri nisu među njima, budući da brojni trendovi, nove tehnike, sama potreba da se frizer redovno posećuje, ne dozvoljava ovom zanatu da izumre, već da konstantno raste i razvija se.

Zato, pri opremanju salona treba voditi računa o svemu.

Pronalaženje lokacije je težak i važan posao, dobra lokacija donosi i dosta posla, a onda sledeći važan korak jeste biranje opreme za frizerski salon tako da odgovara svim potrebama rada i pružanja kvalitetnih usluga.

Zato je važno u tom procesu ispoštovati ova tri saveta.

Birajte kvalitet u odnosu na sve

Oprema za frizerske salone može da se pronađe svuda. Nekada na internetu, nekada polovna usled zatvaranja nekog salona, može da se pronađe kod preprodavača, na sajmovima i tako dalje. Gde god i kako god je kupovali, uvek birajte kvalitet, bez obzira na sve ostalo.

Da, kvalitet u ovom slučaju znači najčešće i viša cena. Ali gledano dugoročno, kvalitet će opremu za frizerske i kozmetičke salone održati dugo nepromenjenom, neoštećenom, a to znači da ćete ostvariti uštedu za taj period, jer kupujući loš kvalitet pojavljuju se često potrebe za dodatnim kupovinama, popravkama i slično.

Uz sve ovo, kvalitet će vam pomoći da bolje radite. Uporedite samo neki jeftiniji fen sa skupljim, profesionalnim. Koliko god dobru tehniku imali i znanja da se kosa isfenira, ukoliko fen nije kvalitetan, klijent neće biti zadovoljan rezultatom u potpunosti.

Ne zalećite se u kupovini

Kada se oprema salon bilo koje kategorije, redovna pojava je da se napravi spisak za kupovinu, svega potrebnog, a onda se on premaši i kupuje mnogo više.
Jednostavno, euforija zbog promena, pokretanja nečega novog, čini da dobijete elan da imate još nešto više.

Oprema za frizerske salone zahteva da promišljeno istražite šta vam je sve potrebno u salonu, napravite spisak potencijalnih stvari, poželjnih proizvođača i distributera.

Nakon toga, uzimaju se osnovne stvari. Ono najpotrebnije, ono bez čega jedan frizerski salon nije salon. Sve van toga može malo i da sačeka.

Nekada je dobro opremiti salon osnovnim, uz ulaganje u potrošni materijal, a onda kako vreme odmiče videćete šta vam je to potrebno, a šta vam nikada neće biti, iako ste na samom početku bili uvereni da se bez toga ne može ući u sam posao. Naoružajte se strpljenjem i samokontrolom.

Vodite računa o estetici

Svaki salon koji se tiče lepote mora da pruža lepotu od svoje spoljašnjosti do kompletne unutrašnjosti.

Enterijer je u ovom poslu od velikog značaja, pa zato neka i oprema za frizerske salone koju birate prati liniju estetike ka kojoj idete i kojoj težite. Na taj način ćete stvoriti jedan ukusno stvoren paketić koji će primamljivati svoje klijente, a uz dobar rad, oni će se uvek vraćati.

*

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram