10 fotografija malih kupatila koje će vam dati ideje kako da renovirate

Malo kupatilo
Mala kupatila Foto: Shutterstock

U Srbiji kao da postoji nepisano pravilo - čak i ako imate stan od 200 kvadrata, kupatilo mora stati u 4. Prostorije koje su nam jako važne i nisu samo mesto gde održavamo higijenu, već se i resetujemo od sveta, i u kućama i u stanovima su tako male, da nešto uvek morate da žrtvujete zbog funkcionalnosti.

Kad uđete u fazu prepravke ili renoviranja malog kupatila, nemate baš mnogo opcija. Da biste imali mesta da se okrenete, moraćete na primer, kao ja ovih dana, da dislocirate mašinu za veš. Osim toga, biće vam bitno i na koju stranu se otvaraju vrata, gde ćete postaviti bojler, a da u njega ne udarate glavom, gde će vam stati ormarić ili element sa lavaboom. Baš iz tog razloga, kad god otputujem negde preko, gde su kupatila veličine garsonjere, ja ih koristim više od sobe i kreveta. Čak su me i drugarice s kojima sam putovala, u zezanju pitale – imaš li ti kupatilo kod kuće? Kupatilo treba da bude neka zen opcija u koju se zaključaš kad ti treba mir. Pa kako onda uz uslovljenost kvadraturom napraviti baš to? Kažu Pinterest je riznica i jeste, ali kad te uhvati jedan algoritam, u milion varijanti će ti izlaziti „zelene pločice“.

Zato sam pronašla neke fotografije malih kupatila koje su mi poslužile kao inspiracija u osmišljavanju mog. Izvolite i nema na čemu.

Malo i usko kupatilo
Malo i usko kupatiloFoto: Shutterstock

*

kupatilo
Malo kupatilo, Foto: Shutterstock

*

malo kupatilo
Malo kupatilo Foto: Shutterstock

*

Malo kupatilo
Malo kupatilo, Foto: Shutterstock

*

Malo kupatilo
Malo kupatilo Foto: Shutterstock
Malo kupatilo
Malo kupatilo, Foto: Jam Press/@homeforwillow / SplashNews.com / Splash / Profimedia

*

Malo kupatilo
Malo kupatilo, Foto: Tina Lundsten / SWNS / SWNS / Profimedia
Foto: Jam Press/@homeinthetoon / SplashNews.com / Splash / Profimedia

*

malo kupatilo
Foto: Shutterstock
Foto: Jam Press/@hughes_at_home / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram