Žena koja je odlučila da sama sebi rodi unuče

Foto:Instagram/nancyhauck

"Rekla sam svom sinu da bih volela da nosim njegovo dete".

Amerikanka Nensi Huk ima 56 godina i odlučila je da bude surogat majka svom sinu Džefu (32) i njegovoj supruzi Kambriji (30) koja je imala histerektomiju, zbog čega više ne može da ima decu.

Iako Nensi ima 56 godina, embrion se uspešno primio i beba bi trebalo da bude rođena u novembru, a ona je rekla da „jedva čeka da rodi“.

„Nikad nisam zamišljala da ću biti trudna s 56 godina ili da je ovo moguće, ali to je nešto najlepše na svetu“, rekla je ona za Dejli mejl.

Njen sin i snaja su prolazili kroz vantelesnu oplodnju šest godina pre nego što su dobili bliznakinje, Veru i Aju (3).

Zatim su dobili još jedan par blizanaca, Dizela i Luku, koji sada imaju 11 meseci, ali porođaj je bio traumatičan i doveo je do toga da Kambrija više ne može da rađa.

„Rekla sam svom sinu da bih volela da nosim njegovo dete, a on je zaplakao i bio šokiran, nisam čak ni rekla svom mužu u tom trenutku“, rekla je Nensi.

Ali, uprkos njenoj ponudi, niko od porodice nije mislio da bi to bilo moguće zbog njenih godina. Mada, na njeno iznenađenje lekari su joj rekli da je zdrava i da može trudnoću da iznese.

Nensi je započela s hormonskom terapijom u januaru 2022, a oplođeni embrion je prebačen u njenu matericu mesec dana kasnije.

„Bilo je pomalo zastrašujuće jer je prošlo 26 godina otkako sam rodila. Bili smo van sebe kad smo saznali da sam trudna „, rekla je Nensi.

Nensi je dodala da je trudnoća slična kao i njene ostale.

„Ona se toliko žrtvuje za nas, našu porodicu i mi smo jednostavno zahvalni. Tako je čudesno i lepo gledati Nensi kao trudnicu“, rekla je snaja.

***

BONUS VIDEO: Anketa menstruacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram