„Zašto ne dozvoljavam baki i deki da zagrle unuku“

Foto: Pritnscreen/TikTok/brittanybaxter_x

"Možemo li početi da normalizujemo to da deca ne moraju da ljube ili grle odrasle?", zapitala se jedna mama i pokrenula veliku raspravu.

Britani Bakster je odlučila da na TikToku progovori o situaciji s kojom se suočava kao mama devojčice. Kako je objasnila, otkad je rodila ćerku, nastoji da je nauči važnosti pristanka i bez ustručavanja kritikuje ljude koji bez pitanja pokušavaju da je zagrle, poljube ili pomaze.

„Možemo li početi da normalizujemo to da deca ne moraju da ljube ili grle odrasle? Moja ćerka ima gotovo dve godine i od dana kada se rodila učim je važnosti njenog pristanka. Moja ćerka i njeno telo ne postoje da bi se neko drugi osećao bolje ili voljenije“, oštro je zaključila.

Dodala je i da se neki ljudi vređaju kad devojčica ne želi da pokaže ​​fizičku naklonost, ali ističe da njena ćerka nije kriva što starije generacije ne znaju da kontrolišu svoja osećanja kad ih neko odbije.

Mnogi su pohvalili njen pristup i podelili svoja iskustva.

„Radim na tome i sa svojim dvogodišnjim sinom. Morali smo da smanjimo njegovu interakciju s mojom majkom jer ona to nije poštovala“, prenosi Index.

„Mama nas je uvek učila da se samo moramo pozdraviti kako bismo bili pristojni, nismo morali da se rukujemo ili grlimo ako to nismo hteli.“

Međutim, bilo je i onih koji su kritizikovali ovakav stav.

„Podstičem svoju 21-mesečnu ćerku da se fizički i emocionalno poveže s mojim roditeljima i jako je povezana s njima. Stvarno ne razumem vašu ljutnju“, komentarisala je jedna mama, na šta joj je Britani odgovorila pitanjem: „Jeste li zapravo pitali svoje dete da li je to ono što želi i da li je to ono što joj treba ili podstičete i negujete taj odnos zato što zadovoljava vaše potrebe?“

Britani je dodala i da je njena ćerka, uprkos ovoj praksi, u odličnim odnosima s njenim rpoditeljima, prenosi The Sun.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram