„Zamolila sam mamu da pričuva unuka, njen odgovor me je zapanjio“

Foto:Shutterstock

Ko je u pravu? Mama ili baka?

„Zamolila sam mamu da mi pomogne oko mog novorođenčeta kako bih se mogla vratiti na posao nakon što mi istekne porodiljsko. Odbila je rekavši kako je prestara za to i da je već podigla svoju decu. Moja mama ima 64 godine i kod kuće je od 1992. godine“, ispričala je 29-godišnja mama na Redditu.

„Takođe je dodala da, ako sam stvarno želela ovo dete, onda je možda trebalo da razmislim o tome da ostanem kod kuće, kao što je ona uradila, i brinem se o detetu dok moj partner ide na posao i vodi brigu o nama na tradicionalan način“, objasnila je. Žena je rekla i da ne postoji način da žive od jedne plate, posebno zbog duga koji već otplaćuju banci. Žive u malom stanu i teško će im biti da se presele u veći kad dete poraste i bude mu trebala zasebna soba. Čak i sa dve plate to neće moći.

Nakon što je majka odbila da joj pomogne, ipak je „popustila“ pa je ćerki predložila sledeće.

„Kada sam sve to objasnila svojoj mami, rekla je da će mi naplatiti 20 dolara (oko 18 evra) za čuvanje bebe, plus naknadu za kašnjenje preuzimanja deteta. Osim toga, morala bih da joj obezbedim dodatno sedište za auto, kolica, flašice i sve duplo od svega što imamo kod kuće jer bi bebu čuvala u svojoj kući. U naš stan neće, kaže, da kroči iz ličnih razloga. Jednom je ušla, a ja živim sa svojim partnerom tamo pet godina“, nastavila je ova mlada majka kojoj je žao što se ne može da se osloni na pomoć porodice, prenosi 24sata.hr.

„Čini se da su jaslice jeftinija opcija od plaćanja sopstvene majke. Kad bi nju plaćali koliko traži, još više bismo se zadužili. To će dovesti do još većeg duga za mene i mog partnera“, pojasnila je.

Mnogi ljudi, koji su na Redditu pročitali njenu objavu, su se zgrozili. ali bilo je i onih koji su stali na stranu bake.

„Izvinite što sam otvoren i nepristojan, ali možda nije trebalo da imate dete ako ne možete da se brinete o njemu“, „Ako je tvoj plan oduvek bio da se vratiš na posao, trebalo je o tome da razgovaraš s mamom za vreme trudnoće“, „Bebe su težak posao, a tvoja mama ima 64 godine“, „Ovo je strašno, trebalo bi da bude sasvim normalno obratiti se baki i deki za pomoć“, „To samo pokazuje da je ona očigledno sposobna i ima vremena da se brine o vašoj bebi, ali jednostavno ne želi da vam pomogne“, neki su od komentara na njenu objavu.

*

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram