Vodič za napuštenu decu od čoveka koji je prošao kroz isto

Dad, how do I?
Dad, how do I?

Rob Keni je internet senzacija i naša zvezda dana. Njegov YouTube kanal doživljava planetarnu popularnost i za samo tri nedelje je uspeo da skupi više od 700 hiljada pratilaca. Specifičan je po tome što objavljuje tutorijale pod nazivom "Tata, kako da...?" (Dad, how do I?) posvećene deci koja su, baš kao i on, rano ostala bez roditelja.

Rob je, inače, iz Čikaga, i sam je tata, i kaže da ga je upravo lična priča podstakla na ovaj projekat. Naravno, podsticaj je bio karantin koji je celoj njegovoj porodici teško pao.

Pročitaj i:

„Ne mogu da verujem na kakav odjek je sve naišlo, dobijam neverovatne komentare od ljudi. Mnogi mi se javljaju sa pričom da su izgubili očeve ili jednostavno nemaju nikakav odnos s njima, kažu da su plakali gledajući moje videe“, ispričao je Keni za TV stanicu WCIU.

A što se tiče tematike videa koje ćete naći na njegovom kanalu – vrlo su jednostavni. U pitanju su uputstva kako da sam odradiš osnovne poslove po kući, ako, kao i on dok je odrastao, nemaš nikog ko bi mogao da ti pomogne.

Kako da okačiš policu

Kako da otpušiš slivnik

Kako da popraviš vodokotlić

I za kraj, evo kako Rob objašnjava ključnu životnu lekciju, a to je ljubav prema sebi:

S – Serve Others (pomaži drugima)
E – Exercise or Eat Right (vežbaj ili se hrani ispravno)
L – Learn Something New (nauči nešto novo)
F – Forgive Someone or Yourself (oprosti drugima ili sebi)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram