Vapaj majke: Viđam sina na 15 minuta, u sobi je uplašen i go

Dečak u bolnici
Foto: virojt changyencham / Alamy / Alamy / Profimedia

Jedna očajna mama iz Hrvatske podelila je na "Maminoj stranici" na Fesjsbuku iskustvo iz bolnice u kojoj joj boravi sin, nakon što je završio na hitnoj operaciji, a ona, zbog koronavirusa, može da ga poseti samo na 15 minuta.

Objava koja je u jednom danu prikupila više od 8.000 lajkova i koja je podeljena više od 1.200 puta, malo koga je ostavila ravnodušnim.

Objavu prenosimo u celosti.

“Još prekjuče sam pakovala stvari za more, radovala se godišnjem odmoru…. Na fejsu sam promenila svoju profilnu sliku kao podrška roditeljima da s decom budu u bolnici 24 sata i naravno, potpisala i peticiju… Ni sanjala nisam da ću upravo ja biti ta koja će sa svojim sinom imati 15 minuta.

Pročitaj i:

Sin je iznenada završio u bolnici na operaciji. Zbog čekanja rezultata na famozni kovid 19 operisan je 12 sati nakon što je s bolovima i teškom upalom primljen u bolnicu. U međuvremenu se stvar zakomplikovala tako da je prošao vrlo ozbiljnu i tešku operaciju.

On je u sobi sam. Potpuno sam. Uplašen, jadan, tužan, go… Gleda u strop. Ne može da spava jer u susednoj sobi dete od 3 godine plače bez prestanka. I danju i noću… 15 minuta – toliko mogu da budem s njim. U tih 15 minuta ne znam bih li ga pre ljubila, grlila, pričala s njim… Govorim mu da će sve biti dobro, da je hrabar, da mora da izdrži.

Suze mu se cede niz lice, jedva priča od šoka i tuge… Za koji dan mu je rođendan, planirali smo proslavu, takođe je trebalo da idemo na more. Radovao se kao nikad.

I odjednom šok. Bolnica, operacija, bol. On sam. Mobilni sme da ima od 10 do 11 sati i od 16 do 17 sati. Takva su pravila. Petnaest minuta nikad ne traje kraće.

Sestra mi govori da je prošlo 15 minuta i da moram da idem. Još ga jednom grlim. On me grli najjače što može. Na izlasku me pita: “Mama, hoćeš doći sutra?“. Ma doći ću sine, naravno da ću doći. Vozim svaki dan 80 kilometara do bolnice i natrag. Vozila bih i 800 da treba.

I biću NAJPRISTOJNIJA moguća jer ne znam biti drugačija. NABIJEM VAS NA VAŠIH 15 MINUTA, GOSPODO DRAGA! TO SAMO U NAŠOJ DRŽAVI MAJKA MOŽE DA DOŽIVI! 15 minuta s detetom“, zaključuje u objavi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram