Vanja Grbić o tome zašto su deca iz provincije uspešnija od dece u Beogradu

Važno je znati.

Vladimir Vanja Grbić je bivši srpski odbojkaš koji je svoju karijeru posle odbojkaške posvetio, između ostalog, radu s decom. Mnogo puta govorio je o tome koliko je važno da sport za decu bude prvenstveno igra, a da roditeljske ambicije često mogu da naprave veliki problem.

Gostujući u jednom podkastu, pričao je i na temu razlika koje postoje između dece koja dođu iz provincije u veliki grad i onih koji su u gradu rođeni. Njegov stav je da ovi prvi moraju mnogo više da se bore da bi ostvarili neki uspeh i došli do cilja.

„Zašto su deca iz provincije uspešnija? Zato što su gladna. Jer deca u Beogradu imaju sve. Neprijatnost izbora i mogu da vide sve i sve im je tu, a deca koja su iz provincije moraju da se bore i bore se da bi došla u Beograd. E, to je razlika. Ta glad u stvari proizvodi ‘vrhunske’. Ti u Kaliforniji imaš sve i možeš da vidiš sve i tu sada nije više pitanje zadovoljenja nego je pitanje koje ide preko zadovoljstva, a to ide na blud i na nemoral“, rekao je Vanja, prenosi zelenaucionica.com.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram