Carski tvitovi naših muškaraca o zabrani abortusa

Poljska
Foto: Francois Devos / AFP / Profimedia

Ustavni sud Poljske je u četvrtak odlučio da je abortus zbog defekta fetusa neustavan čime će prekid trudnoće u toj zemlji biti dozvoljen jedino u slučaju silovanja, incesta ili pretnje zdravlju i životu majke. Ceo svet je u čudu propratio tu odluku, a ni Srbi ne zaostaju u oprečnim komentarima.

Više stotina aktivista za ženska prava u nekoliko gradova u Poljskoj već nekoliko dana protestuju protiv pooštravanja nacionalnog restriktivnog zakona o prekidu trudnoće. Aktivisti su svoj bunt izrazili i na crkvenim službama, a na Tviteru se ceo vikend vodi burna polemika.

Sudeći po nekim tivitovima iz Srbije, čini se kako su ovaj „gileadski“ zakon najglasnije podržali oni koji ovih dana vrlo glasno polemišu o nošenju maski i zalažu se za svoja prava u odlučivanju da li će ih nositi ili neće. Ipak, kad se radi o pravu žene da odlučuje o svom telu – pozivaju se na svoju slobodu govora.

Pročitajte još:

„Koliko sam ja skontao. Abortus je pravo, a sloboda govora/mišljenja da je neko protiv aborutsa nije pravo? Tu leži milion probema…“, „Najdivnije je što muškarce niko ništa nikad i ne pita.. niti se iko zbog toga uznemirava. Možda žene sa majmunima zatrudnjavaju.. ili s krokodilima.. ko bi ga znao?“, samo su neki od jezivih  tvitova na koje ste mogli da naletite ovih dana.

Na sreću, i kod nas su ipak glasniji bili muškarci kojima je realna „Sluškinjina priča“ neprihvatljiva.

*

*

 

*

*

 

*

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram