Trudnice iz celog regiona pozvane su na Festival dojenja

Foto: Promo

U četvrtak 22. aprila, od 11 do 15 časova, zakazan je osmi Avent festival dojenja. Na njemu će, s obzirom na to da se održava u onlajn svetu, putem Zoom aplikacije, moći da učestvuju žene iz čitave Srbije, regiona i iz dijaspore.

One će na ovoj manifestaciji od sertifikovane savetnice za dojenje naučiti zašto je mamino mleko više od hrane, šta se radi ako je beba previše mala ili slaba da bi sisala, a šta se radi ako mama ima ragade ili mastitis. Buduće majke će naučiti kada i kako da se izmlazavaju, kako da podstaknu laktaciju, u kojim slučajevima bebu treba buditi da sisa, a kada je treba ostaviti na miru.

U okviru Festivala dojenja biće organizovan zdravstveni panel na kojem će učestvovati ginekolog-akušer, pedijatar-neonatolog, psiholog i stomatolog. Oni će učesnicama objasniti kada treba da krenu u porodilište, pričaće im o trudnoći i porođaju u vreme kovida, benefitima epidurala, o rh faktorima, o pucanju vodenjaka, prednostima vaginalnog porođaja u odnosu na carski rez, ali i o mnogim drugim dilemama koje muče buduće majke. 

Foto: Promo

Govoriće se o značaju kolostruma i kontaktu „koža na kožu“, važnosti oralne higijene, snimanju zuba u trudnoći, o intervencijama i anestezijama. Psiholog će, s obzirom na to da pandemija traje duže od godinu dana i da se ne zna kada će njen kraj, podstaći trudnice da govore o svojim strahovima i da se ne libe da zatraže stručnu pomoć ako se osećaju loše.

Iako se Festival dojenja održava putem Zoom aplikacije, broj mesta je ograničen, pa je neophodno da se zainteresovane trudnice prijave za učešće.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram