Trikovi za masažu uz pomoć kojih će vaša beba brže zaspati

Foto: collage tiktok.com @kahlmi

Instruktorka masaže Elina Furman na TikToku je podelila trik koji će bebu uspavati u dva jednostavna koraka. Kako tvrdi, ovaj trik deluje svaki put, a demonstrirala ga je na lutki.

„Prvo kažiprstom nežno prelazite od čela do nosa, a onda nežno trljajte obrve od unutra ka spolja” – napisala je.

Elina na svojoj stranici ima niz videozapisa u kojima pokazuje kako masažom možete pomoći bebi koja se bori s grčevima ili zatvorom. Nedavno je objavila još jednu tehniku masaže za bebe koja može pomoći da brže utonu u san.

@kahlmi It wont hurt to try! 😂 #babysleep #babyhacks #newmama #babymassage ♬ Sleep Walk - Santo and Johnny

U njemu ponavlja dva koraka iz prvog videa, ali dodaje i treći, koji uključuje pritisak na tačku pored uha deteta i masiranje kružnim pokretima.

Specifične tehnike koje koristi Elina nisu naučno proverene, ali masaža beba navodno ima razne prednosti.

Prema National Childbirth Trustu (NCT), to je ujedno i dobar način da se povežete sa svojom bebom.

Masaža za bebe je nežno, ritmično maženje tela bebe vašim rukama. Kao deo rutine masaže, možete nežno manipulisati bebinim člancima, ručnim zglobovima i prstima. Danas je uvreženo uverenje da masaža bebe može povećati svest majke o potrebama njene bebe i podržati njihovu ranu vezu, kao i poboljšati njen osećaj dobrobiti ako pati od postporođajne depresije ili drugih problema s mentalnim zdravljem, prema tvrdnjama stručnjaka.

NCT navodi da su mnoge mame koje praktikuju masažu beba prijavile da njihova deca bolje spavaju, ali to, ponavljamo, nije naučno dokazano, prenosi Hayat.ba.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram