Trik za sendviče jedne mame oduševio internet

hleb
Hleb; Foto: Profimedia.rs

Reč "genijalno" se previše često koristi za razne trikove koji su, u najbolju ruku, realtivno korisni. Međutim, fora za brzi doručak koju je jedna mama iz Australije nedavno podelila na Facebooku zaista zaslužuje ovaj epitet.

Jedna žena je napravila pravu pometnju među korisnicima Facebooka, kada je u grupi posvećenoj mamama podelila kako sprema sendviče za sebe i svoju decu. Naime, kreativna žena je došla na ideju da jednom nedeljno spremi dovoljno sendviča za celu sedmicu, i onda ih stavi u zamrzivač.

“Sendviči od tosta su spremni za zamrzivač i imaćemo ih za sve radne dane u nedelji! Ovo je posebno dobra fora za sve ljude koji imaju toster na poslu”, poručila je ona.

Sendvič
Sendvič; Foto: Profimedia.rs

 

Fora je jednostavna: Uzmete pakovanje tosta, napravite onoliko sendviča koliko vam je potrebno za celu nedelju, zavijete svaki sendvič posebno u papir ili foliju, i tako zavijene sendviče vratite nazad u kesu od tosta. Zatvorite kesu i stavite je u zamrzivač.

Zaleđeni sendvič ujutro jednostavno uzmete iz te kese i ponesete ga sa sobom na posao, ili ga odmah stavite u toster (onaj na preklop) i sačekate da se odmrze i zagreje. I doručak je spreman!

hleb
Pripremljene sendviče zavijete i vratite u kseu; Foto: Profimedia.rs

 

U sendviče koji se zamrzavaju možete da stavite sve namirnice koje inače idu u sendviče, uključujući razne namaze, šunke, sireve i povrće. Jedino, naglašava ova kreativna mama, nikad nije stavljala paradajz, jer ne zna da li bi se razbljuzgao kada se odmrze.

I eto super ideje kako da na brzinu spremite doručak i za sebe i za klince, i to za celu nedelju!