Tražio oca 12 godina, našao ga na 10 minuta od kuće

Foto: Facebook/Jason Kelly

Mladić iz Liverpula doživeo je pravo božićno čudo kada je pronašao oca za kojim je tragao 12 godina - a ispostavilo se da je živeo na deset minuta udaljenosti od njega.

Džejson Keli (23) nije video svog oca Dejvida od svoje 12. godine nakon što je brak njegovih roditelja propao. Rešio je da ga potraži uz pomoć medija.

Liverpool Echo objavio je Džejsonovu priču u sredu 23. decembra, u kojoj je bila jedina fotografija njegovog oca koja je snimljena krajem devedesetih. Neko je prepoznao Dejvida i rekao je Džejsonu gde se nalazi.

Pročitajte još:

Na Badnje veče, Džejson je rešio da ode u kuću za koju je čuo da je Dejvidovo prebivalište poslednjih nekoliko godina. Rekao je da mu je vrata otvorila žena u sedamdesetim godinama i potvrdila da njegov otac živi na adresi, ali da nije trenutno tu.

Kad je hteo da ostavi svoj broj, video je oca kako se vraća sa jutarnjeg trčanja. Hteo je da započne razgovor, ali šok je bio tako velik da je Dejvid počeo da beži a Džejson je jurio za njim.

„Vikao sam: ‘tata, to sam ja, Džejson’. Na kraju je usporio i uspeo sam da ga stignem i hodam pored njega. Kad me je prepoznao, zagledao se u mene, pitajući za moju porodicu, pokušavajući da se seti mog datuma rođenja. U tom trenutku nije želeo da me pogleda jer su mu navirale suze. Potpuno sam isti kada su u pitanju takve stvari“, ispričao je Džejson.

Saznao je da je njegov otac živeo kao beskućnik, kao i da u poslednje vreme živi kod prijatelja. Uprkos tome što se već kvalifikovao za penziju, Džejsonov otac nikada nije potražio novac i sin želi da mu pomogne da stane na noge.

„Ovo je zaista čudo. Kad je bežao, pomislio sam: ‘to je bio ishod kojeg sam se najviše plašio’. Ali to što sam ga našao pre Božića bilo je apsolutno neverovatno. To sam zaista želeo i čudo je da se to dogodilo“, rekao je Džejson.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram