Tatjana Vojtehovski u Mamazjaniji: Većina tinejdžera bi u ovoj situaciji slagala roditelje, a njena ćerka je jedina rekla istinu

Tatjana Vojtehovski Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Novinarka, NLP trener i osnivačica PCI Instituta, a pre svega mama jedne Tijane, Tatjana Vojtehovski, bila je gošća nove Mamazjanije. Pričala nam je o besprekornom odnosu sa ćerkom, nedoumicama i preprekama u njenom odrastanju, vaspitanju, koje je prevazilazila i uz pomoć svoje mame, Tijanine bake, ali i o NLP treninzima u kojima danas pomaže ljudima da se osveste i „krenu dalje“, bez obzira na poteškoće iz prošlosti, o čemu ćete slušati premijerno sutra od 20 sati na portalu Zadovoljna.rs.

Nakon ozbiljne i duge karijere u novinarstvu, Tatjana se posvetila NLP treninzima, u okviru kojih se bavi drugim ljudima, kojima pomaže da osveste sebe, svoje probleme i nastave sa životom, da ostvaruju ciljeve i uspehe kao roditelji, ali i generalno, profesionalno i privatno, bez stega iz prošlosti. Iako deluje nepogrešivo, priznaje da je tokom odrastanja svoje ćerke i ona grešila, nailazila na brojne nedoumice i momente kada joj je bila potrebna pomoć. Sreća je, kaže, što je njena majka psiholog, koja joj se uvek našla da priskoči sa korisnim savetom, ali i podrškom.

Naša gošća naglašava da je poverenje okosnica zdravog i dobrog odnosa, pre svega roditelja i deteta i da između Tijane i nje nema tajni. Kaže da se ne bi vratila u vreme kada je ćerka bila adolescent, jer ga pamti po nespavanju i brigama. Ipak, više puta je Tijana prijatno iznenadila svojim potezima, koji su samo učvrstili odnos majka-ćerka, o čemu detaljno govori u novoj Mamazjaniji. Ova kao i sve prethodne epizode Mamazjanije, biće na ostalim platformama dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro i to na YouTube kanalu NOVA RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Sa brojnim i najrazličitijim problemima susretala se Tatjana na NLP treninzima, na kojima ljude vraća u realnost. Jedan od učestalih problema je, ističe ona, život u prošlosti, nedostaci, propuštene prilike, loše uspomene, sa kojima se ljudi u poznim godinama i dalje bore. Njen odgovor na to je da je prošlost ono što je bilo i što se ne može promeniti, ali ono što možemo i treba da menjamo jeste naš doživljaj nečega što se dogodilo i što nam danas određuje živote, a tome učimo i svoju decu.