Surova postporođajna stvarnost Ešli Grejam

Ešli Grejam; Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Poznata plus-sajz manekenka Ešli Grejam porodila se sredinom januara, i od tada redovno na društvenim mrežama deli iskrene, prirodne slike i snimke, koji pokazuju sirovu lepotu i moć ženskog tela nakon porođaja.

Ešli, koja je uspela da se proslavi u okrutnom svetu modelinga sa sve oblinama, i da postane prva plus-sajz manekenka na naslovnoj strani „Voga“, insistira na tome da društvene mreže koristi za slanje prave poruke. Ovog puta, poruka je to da žena ne mora odmah nakon porođaja da se vrati u tip-top formu i da je jako važno da pričamo o tome kroz kakve promene prolazi žensko telo nakon što donese bebu na svet.

Pročitajte i:

U iskrenoj objavi na Instagramu, Ešli je objasnila kako ni sama nije bila svesna toga kakvu će transformaciju telo da joj doživi tokom i nakon porođaja.

„Podignite ruku ako ni vi niste niste znali da ćete i sebi morati da menjate pelene, a ne samo detetu. Nakon svih ovih godina u svetu mode, nisam mogla ni da zamislim da će mi donji veš za jednokratnu upotrebu biti omiljeni odevni predmet, ali evo me sad“, poručila je Ešli uz selfi u sivim boksericama i crnoj majici.

Ešli Grejam; Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ona dodaje da želi da pokaže svojim pratiocima – a ima ih preko 10 miliona – da rađanje deteta nije samo „duge i leptirići“.

„Niko ne priča o oparavku kroz koji mame moraju da prođu. Neverovatno je da još ne možemo lepo da govorimo o tome kroz šta žene prolaze“, smatra iskrena manekenka i mama malog Ajzaka.

U drugom postu je podelila sliku svog stomaka sa strijama, koje su uobičajena pojava prilikom trudnoće, sa porukom „ja sam ista, ali imam nekoliko novih priča“.

Ešli Grejam; Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Pored toga, Ešli na svojim storijima svakodnevno deli iskustva sa dojenjem i podstiče žene da slobodno doje gde god da su – na ulici, u taksiju, u kafiću – jer je to njihovo pravo i niko ne sme da ih ukorava zbog toga.

U svetu u kom se ponekad čini da živimo okruženi nedostižnim savršenstvom Instagrama, a od žena se očekuje da ćute o „gadnim“ stvarima i pričaju samo o onim lepim, pravo je osveženje videti da žene koriste svoj uticaj na internetu za podizanje svesti o realnim problemima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: 

Facebook

Twitter

Instagram