Šta zapravo treba da bude u dečijem novogodišnjem paketiću

novogodišnji paketići
Novogodišnji paketići; Foto: RayArt Graphics / Alamy / Profimedia

Šta god da je vaše dete tražilo od Deda Mraza, savet stručnjaka je da u novogodišnjem paketiću bude bar 30 odsto edukativnog sadržaja (u skladu sa uzrastom) i da ne preterujete sa slatkišima.

Dečji psiholozi preporučuju da krenete od knjige, bez obzira na to da li imate bebu ili dete od deset godina, prenosi Zelena učionica.

Gumena slikovnica sa slikama životinja je odlično “društvo” za kupanje jednoipogodišnjeg mališana koji tek upoznaje svet, kao što je mini enciklopedija o prirodi ili ljudskom telu pravi poklon za starije dete.

S druge strane, u paketiću za bebe ne bi smeli da se nađu slatkiši i igračke sastavljene od sitnih delova, poput slagalica ili kockica, koji mogu da budu opasni. Njihovom uzrastu odgovaraju plišane igračke.

Previše čokolada i bombona nije dobro ni za stariju decu, pa stručnjaci savetuju da slatkiše kombinujete sa voćem i zdravim grickalicama.

Devojčice će se uvek obradovati barbikama, a dečaci automobilima, ali vi iskoristite ovaj povod da ih usmerite na korisne i pametne igračke – kupite im mozgalice, slagalice, kocke, edukativne i zabavne igre…

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram