Šta se sve od školskog pribora može naći u novogodišnjem paketiću?

školski pribor
školski pribor, ranac, škola

Bliži se kraj godine, gradovi širom sveta su zasijali u punom svetlu novogodišnje rasvete, prodavci ukrasa i dekoracije mogu se naći po ulicama, a kafići su sve puniji gostiju koji pristižu iz raznih delova sveta.

Priprema poklona, priprema za putovanje ili priprema za organizovan doček Nove godine je nešto što je sada aktuelno. A roditelji sa malom decom imaju jedan važan zadatak više. Oni svojim mališanima treba da pripreme kvalietan novogodišnji paketić.

Iako su danas dostupni brojni gotovi pakteći raznih proizvođača, prava čar je u tome da svako svom detetu pokloni ono što ono voli. Osim slatkiša i slaniša koji se podrazumevaju, kao i igračaka, postoji nešto što može da obogati novogodišnji paketić, a što je ujedno korisno i lepo – to je školski pribor. Upravo je ovaj period vreme kada je potrebno obnoviti školski pribor, pa zašto onda ne spojiti lepo i korisno?

Sveske svih veličina i tipova papira

Ono što je svakom đaku uvek potrebno i čega nikada ne može da bude previše jesu sveske. Posebno u ovom periodu kada je prošlo četiri meseca od početka školske godine i kada su se prethodne zalihe privele kraju.

One predstavljaju esencijalni pribor svakog đaka, bez kojeg se ne ide u školu. Razlog više da se baš oni kao deo školskog pribora nađu i u paketićima.
Danas je moguće naći razne modele svezaka u odnosu na dizajn, boje, tip papira (linirani, kockasti ili prazni, notne sveske…), veličinu, način koričenja i sl. Za mališane one mogu biti zanimljive za crtanje i igranje, a osim za redovne časove, specifičniji i posebniji komadi svezaka mogu poslužiti za pisanje dnevnika, organizovanje informacija ili pravljenje beleški.

Još ako se nađe po neki komad sa prazničnim motivima, to je pun pogodak. Posebno će biti interesantno ako za dečaka kupite neke motive njihovih omiljenih junaka iz crtanog filma ili igrice, a za devojčice sa motivima njihove omiljene junakinje. Još ako se uklopi dizajn sveske i rančeva za devojčice, one će biti presrećne.

Pernice za dečake mogu biti odličan izbor

Pakovanje i pripremanje paketića za mališane muškog pola može biti malo izazovnije s obzirom na manju dostupnost različitih ukrasa i igračaka. Odlična ideja za popunjavanje prostora u kesici sa poklonima može biti i pernica za dečake.

Prilikom ove kupovine ne mora biti presudna činjenica u vezi sa stanjem prethodne pernice za dečake koju su imali, već može biti želja da se osveži postojeći školski pribor mališana i faktor iznenađenja.

U zavisnosti od toga šta svako konkretno dete voli i preferira može se birati između punih i praznih pernica za dečake, sa jednim, dva ili tri zipa, te između raznih boja i dezena, pa samim tim i veličina.

Za niže razrede popularne su 3D pernice za dečake koje oni vole i to posebno sa sportskim motivima, najviše fudbalom.

Treba napomenuti da je ovo dobar poklon i za decu ženskog pola, ali trebalo bi voditi računa o uklapanju uz rančeve za devojčice kako dezenom i bojom tako i veličinom.

Drvene ili voštene bojice sa bojankom

Bojanka je jedna od stvari koja vremenom nije izgubila na popularnosti kod dece. A da bi ona bila upotrebljiva kao zanimacija potreban je adekvatan materijal. To mogu biti drvene ili voštene bojice, flomasteri ili vodene boje.

Za koju god opciju da se odlučite nećete pogrešiti jer ove sitne komade deca brzo troše ili gube pa ih je zato potrebno s vremena na vreme obnavljati.
Rančevi za devojčice posebno mogu biti ispunjeni pojedinačnim komadima bojica koje su ispale iz futrole prilikom pakovanja, a novo celo pakovanje u paketićima sigurno će ih obradovati.