Šta se krije iza zatamnjenog stakla limuzine na devojačkim večerima u Srbiji

Foto: Devojačke večeri, Credit line: XPOSUREUK / Backgrid UK / Profimedia

"Limuzina koju smo iznajmili na sat vremena koštala je 230 evra".

Devojačke večeri u muškim fantazijama nikad nisu bile čedna stvar. Tu je uvek bilo mnogo šampanjca koji pršti svuda naokolo, golih napucanih stripera i nepristojnih ponuda zbog kojih će se buduća mlada i njene drugarice sutradan ujutro probuditi sa nesnosnim glavoboljama. U stvarnosti, to se uglavnom svodilo na jedan tipičan izlazak u grad, obogaćen imitacijom svadbenog vela na onoj koja je zvezda večeri.

Danas, međutim, devojačke večeri izgledaju mnogo drugačije. Umesto u kafane i klubove na jedno veče ide se na vikend putovanja u vile sa bazenima, čak i na more, u luksuzne spa hotele, iznajmljuju se splavovi, jahte i limuzine. Za ovaj vid zabave potrebna je pozamašna suma novca, ali ko ima, taj ne štedi, posebno ne na ovim stvarima koje treba da obeleže poslednje dane pred udaju.

Kuma i drugarice su zadužene da organizuju devojački „ispraćaj“, a da bi ga učinile provodom za pamćenje, devojke se trude da što bolje isplaniraju i najsitniji detalj.

Kako u praksi sve ovo izgleda i koliko ove ideje koštaju, pitali smo devojke koje su nedavno bile kume na venčanjima i bavile se organizacijom devojačkih „večeri“ za svoje najbolje drugarice.

„Prošle nedelje smo zakupili splav na Dunavu na ceo dan. Sam zakup splava je bio 400 evra, ali to je bio malo luksuzniji splav na koji je stalo nas dvadesetak. Sa muzikom smo imali sreće jer je drugar di-džej, pa nam je naplatio 150 evra, a svako je poneo svoje piće. Kako bismo dodatno iznenadili drugaricu, iznajmili smo stripera, koji je došao prerušen u policajca. Igrao je 45 minuta i to naplatio 180 evra. Sve ovo smo delili na 10 delova, pa kada se izračuna i nije mnogo“, kaže Tanja.

S druge strane, Katarina i njena ekipa iznajmile su vikendicu sa bazenom u Ritopeku.

„To nas je koštalo 350 evra. Prostor smo same dekorisale balonima koje smo kupile kod Kineza, a piće je svako svoje poneo. Najviše novca nam je otišlo na dekoraciju nas devojaka. Rajfovi sa cvećem su bili 400 dinara, veo koji je nosila buduća mlada 1.000, drvene lepeze sa posvetom su bile oko 200 dinara, podvezice 600 dinara po komadu, a bedževi su bili po 100 dinara. Najskuplji je bio cvetni ram za slikanje od 2.500 dinara“, kaže nam Katarina.

Zvezda devojčake večeri koju je za svoju kumu organizovala Bojana bila je – limuzina.

„Htela sam da joj priredim nezaboravno devojačko, a mislim da sam u tome i uspela. Dve drugarice i ja smo iznajmile limuzinu na sat vremena koja nas je vozila od skupštine kroz bulevar, pa preko mosta na Adi do jednog splava. Kako smo htele da stvarno bude veče za pamćenje, iznajmile smo Hummer H2 limuzinu koja je tada koštala 230 evra za sat vremena. Unutra smo jele jagode i pile Moet (9.900 dinara). Na svim dobrim lokacijama po gradu smo se slikale pored limuzine. Na splavu smo uzele centralni separe koji nas je koštao 50.000 dinara. I da, stvarno je bilo nezaboravno“, priča nam Bojana.

Kao što vidite, jedno devojačko veče može da vas košta kao vikend za dvoje u Vrnjačkoj banji, a opet ako vas ima više, ta cena je daleko manja. Pa tako, na primer imate luksuzne automobile za 80 evra po satu, a u zavisnosti od dužine performansa stripera, cena varira od 90, pa sve do 250 evra. Dekoracija je takođe individualna stvar, možete da prođete jeftino ako sami dekorišete, ali ako to prepustite profesionalcima, cena može da ide do 20.000 dinara.

A koliko biste novca vi izdvojili za devojačko veče?

***

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram