Šta da uradiš kad dete u javnosti pravi scenu: Odgovor dr Nataše Čabarkape naljutio je mnoge, ali je apsolutno tačan

Nataša Čabarkapa Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ako niste znali šta sve može da utiče na nepravilan razvoj govora kod dece, saznaćete u novoj epizodi Mamazjanije, premijerno sutra od 20 sati na portalu Zadovoljna.rs., kada nam logopedi dr Nataša Čabarkapa i Dušan Trbojević, otkrivaju sve tajne verbalne komunikacije kod najmlađih.

Naši poznati i pre svega uspešni logopedi, šokirali su nas procentom dece u Srbiji koja ne govore pravilno ili uopšte ne pričaju i potrebna im je stručna pomoć. U emisiji savetuju roditelje kako da posmatraju i osluškuju svoju decu i shvate na vreme kada im je potrebna pomoć stručnjaka, a da probleme ne smeju da guraju „pod tepih“, jer posledice mogu biti katastrofalne.

Posebnu pažnju privukao je insert iz nove epizode u kojem dr Čabarkapa objašnjava šta treba da radi roditelj kad dete ima tantrum u javnosti. Njen savet naišao je na burne reakcije, a mnogi su je i kritikovali.

O negativnom uticaju elektronskih uređaja, telefonima, televiziji, ishrani, nedovoljnom razgovoru sa decom, zanemarivanju i brojnim drugim razlozima za zakasneli i neispravan ogovr kod dece slušajte i gledajte premijerno u subotu u 20 sati, a ova kao i prethodne epizode Mamazjanije, biće na ostalim platformama dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu NOVA RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova rs.