Šest osobina pudlica za koje moraš znati pre udomljavanja

Foto: Predrag Sepelj / Alamy / Alamy / Profimedia

Savršene za porodicu!

Pametna i elegantna pudla privlačna je rasa bez obzira na veličinu, boju ili dužinu dlake.

Ne može se poreći njihova popularnost, bilo čistokrvne ili mešanke, ali da li su pudlice dobri porodični psi?

Pudle se dobro slažu s drugim životinjama

Iako svaka životinja ima svoje individualne preferencije, pudlice imaju tendenciju da budu prijateljski nastrojene prema drugim životinjama. Stručnjaci za pse u Nylaboneu, kompaniji koja je dizajnirala neke od najpopularnijih igračaka za žvakanje za pse, kažu da se pudle odlično slažu sa mačkama, piše Ultra.ba.

Ova pasmina dolazi u tri veličine

Postoje tri veličine pudli: toy, srednja (standardna) i velika kraljevska pudla. Kod nas su najčešće toy i standardne pudle.

Pudlice se mogu lako dresirati

Zbog visoke inteligencije ove pasmine, obuka bi mogla biti lakša. Hill’s Pet podseća vlasnike, da su ovi psi vrlo orijentisani na ljude i željni da udovolje, tako da je trening pozitivnog motivisanja apsolutno obavezan. Na kraju krajeva, nijedan pas se ne oseća dobro kada je kažnjen, nego je srećan kada ga se pohvali.

Ovi psi vole da budu sa svojim ljudima

Ova pasmina voli svoju porodicu. Prvobitno su uzgajani kao lovački psi, pa nije ni čudo zašto uživaju u vežbanju i druženju sa svojim ljudima. To znači da su pudlice lojalni, entuzijastični saputnici gotovo svima; mogu se neverovatno brzo vezati.

Pudlice su odlični prijatelji avanture

Budući da pudlice vole biti aktivne, imaćeš jednog uzbuđenog partnera za planinarenje ili trčanje. Čak će i šetnja na novom mestu za njih biti stimulišuća i okrepljujuća, stoga se nemoj bojati dopustiti da te tvoj pas ohrabri da izađeš van. Vežbanje će imati divne zdravstvene koristi za oboje.

Ovi psi se odlično slažu s decom

Jedan od najvažnijih aspekata porodičnog psa uključuje slaganje sa svima u kući. Mnogim vlasnicima kućnih ljubimaca lakne kada saznaju koliko su pudle zadovoljne u društvu dece, a bilo da se igraju zajedno ili tolerišu prisustvo jedni drugih, manje je verovatno da ćeš imati problema s ovim psima.

***

Bonus video: Kućni ljubimci za mirniji život

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram