Ronaldova fotka s decom u kadi nije svima simpatična

Kristijano Ronaldo pokrenuo brojna pitanja; Foto: Profimedia.rs

Slavni fudbaler Kristijano Ronaldo voli da na društvenim mrežama svetu pokaže koliko obožava svoje klince i kako uživa sa njima. Ipak, jedna fotografija koju je nedavno objavio digla je prašinu jer je na njoj on nag u kadi sa svojih četvoro mališana.

„Smešni trenuci s mojim bebama“, napisao je Ronaldo uz „story“ na Instagramu na kom se brčka u kadi sa ćerkicom Alanom Marijom (2), blizancima Evom i Mateom (2) i sinom Kristijanom juniorom (9), a slikala je najverovatnije Ronaldova verenica Đorđina Rodrigez (26), mama male Alane.

Nedugo potom svi oni koji obožavaju Ronalda u komentarima su nizali koliko je to slatko i kako je lepo što ima tako prelepu porodicu. Ipak, bilo je dosta i onih kojima se ova ideja i nije mnogo svidela, a neki su  čak i vrlo burno reagovali, uz reči da je to izuzetno loše.

„Niko od njih nema gaćice ili šorts, a on im pušta da mu sede u krilu. Čoveče, to su tvoja deca, šta radiš!?“ napisao je jedan od Ronaldovih ljutih pratilaca.

Ronaldo i deca
Ronaldo s decom u kadi; Foto: Profimedia.rs

I ko je tu u pravu? Kako to obično biva, a posebno kod odnosa sa decom, nema jednostavnog odgovora. Uvek treba imati u vidu različite kulture, porodice, pristupe, pišu na sajtu romper.com.

„To je slično kao sa dojenjem, neka traje dok god i roditelj i dete to žele“, kaže dr Adam Spanijer, profesor pedijatrije na Univerzitetu Medicinskog centra u Merilendu.

Pročitajte još:

Tako, na primer, ako dvogodišnje dete želi samo da se kupa, dajte mu da proba, ali sve vreme ga nadzirite.

„Nagost, ako je u okviru doma i van bilo kakvih seksualnih insinuacija, neće traumatizovati dete“, kaže dr Spanijer.

Najčešće će samo dete roditelju nagovestiti kad taj zajednički ritual više nije okej, što zavisi od deteta do deteta. Ipak, ako dete i posle osme godine stalno želi da se kupa s vama, možda bi trebalo da proverite nije li to znak nečeg dubljeg i da razgovarate s njim, savetuje dr Spanijer.

I onda – da li je Ronaldo u nečemu pogrešio? Uvek će biti i onih koji kažu da jeste i onih drugih, ali pošto izgleda da se i on i svi klinci ludo zabavljaju, da se zaključiti da u tome nema ničeg lošeg.