Reči Vesne Dedić o deci razvedenih roditelja gađaju pravo u centar

Vesna Dedić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Poznata „novinarka koja piše knjige“, kako je samu sebe predstavila, Vesna Dedić, pre svega je mama jedne Lenke, a gostovanjem u novoj Mamazjaniji otkrila nam je sve muke, ali i čari kroz koje prolaze samohrane majke u Srbiji. O Lenkinom odrastanju, ali i Vesninom roditeljskom sazrevanju, slušajte premijerno sutra od 20 sati na portalu Zadovoljna.rs.

U emotivnom razgovoru o odnosu majke i ćerke, Vesna je pričala pre svega o modelu koji predstvaljamo svojoj deci, a da toga često nismo svesni. Dok je Lenka odrastala, Vesna nije ni primećivala koliko ona „upija“ i uči od nje i njenog načina života, dok je kao samohrana majka radila i do tri posla. Ipak, naglašava, uvek je nalazila vremena za aktivnosti sa ćerkom, kad god je imala slobodan dan ili bar sat.

O životu naše čuvene novinarke i književnice, koja je najponosnija na svoju ulogu majke, slušaćete u novoj Mamazjaniji, a ova kao i sve prethodne epizode Mamazjanije, biće na ostalim platformama dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro i to na YouTube kanalu NOVA RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

O tome koliko je razvod bolan, ali je nekada „jedini izlaz“ i kako izgleda kada majka ostane sama sa detetom, priča Vesna u novoj epizodi Mamazjanije. Ona nam otkriva kako je vaspitavala Lenku, kojoj je uvek davala slobodu umesto ograničenja, usmeravala je da ostvaruje svoje želje, ali uz ozbiljan trud i rad, koji je ona vremenom naučila upravo od svoje majke Vesne.