Pet rasa psa koje izgledaju opasno, a zapravo su prave maze

Pas, kuče, ljubimac
Foto: Shutterstock

Svaki pas je odraz svoga vlasnika, bez obzira na trasu ili ukrštanje. Ali postoje neke pasmine koje izgledaju pomalo zastrašujuće, a koje su po prirodi zapravo prave maze.

1. Doga
Mnogi osećaju strah u blizini ovih džinovskih pasa, koji mogu da porastu do 75 centimetara (kada stoje na četiri noge) i imaju težinu oko 70 kilograma, ali u stavri je reč o pasmini vrlo umiljate i nežne prirode, pogodnoj za decu i punoj ljubavi. Doge su izuzetno društvene i prijateljski raspoložene prema drugim životinjama, uključujući i mačke, piše Zadovoljna.hr.

Doga, pas, kuče, ljubimac
Foto: Shutterstock

2. Bokser
Ovaj prijateljski raspoložen i veseli slatkiš poznat je po svojoj sposobnosti da razveseli svog vlasnika u bilo kojoj situaciji. Učiniće to i tako što će se „ponuditi“ da se mazi kada oseti da je njegov vlasnik depresivan ili tužan. Možda u početku izgleda opasno, ali bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji mu zna uzvratiti ljubav, zbog čega može da živi i u stanu.

3. Irski vučji hrt
Jedan od najvećih pasa uopšeujedno je i jedan od najmanje agresivnih pasa. S obzirom na to da se sa svima tako dobro slaže, nije dobar pas čuvar, ali je zato savršen porodičan pas. U prošlosti se uzgajao za lov i ubijanje vukova. Može da poraste više od 80 centimetara (kada stoji na 4 noge) i teži oko 55 kilograma.

Irski vučiji hrt, pas, kuče, ljubimac
Foto: Shutterstock

4. Engleski buldog
Iako ima vrlo opasni izraz lica, ispod brojnih nabora i oštrog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova pasmina je vrlo strpljiva i ne zahteva trčavanje, a sa decom je vrlo pažljiv i smiren. Želite li da vaš psić s vama mirno gleda televiziju ili sedi pored vas dok opušteno ispijate kafu, buldog je pasmina za vas.

Engleski buldog, pas, kuče, ljubimac
Foto: Shutterstock

5. Leonberger
Ova nemačka rasa je uzgajana za rad, sa izgledom nalik lavu. Ali, njegova priroda uopšte nije divlja ni opasna, više liči na prirodu mačića nego lava.Leonberger je poslušan i pozdan pas i upravo je ta njegova stabilna priroda ono čime se uzgajivači najviše ponose.

Leonberger, pas, kuče, ljubimac
Foto: Shutterstock